Tips om geld te besparen met auto rijden 

Wij mensen zijn vaak op zoek naar manieren om geld te besparen. En hier hebben wij eigenlijk groot gelijk in, want soms kun je door een kleine aanpassing te maken ineens veel minder geld kwijt zijn aan iets. Het is dan ook slim om zo nu en dan eens even stil te staan en om je heen te kijken naar wat je nou eigenlijk aan het doen bent. Mensen kunnen soms heel makkelijk in de automatische piloot gaan en dit kan ervoor zorgen dat wij een stuk minder kritisch kijken naar wat het nou is wat we daadwerkelijk doen. Als je het voor elkaar weet te krijgen om jezelf soms af te remmen dan kan hier veel kracht in liggen. 

Kijk eens goed naar alles wat je doet en waar je geld aan uitgeeft. Soms weet je niet eens waarom iets een bepaald bedrag kost en hoe je hier eventueel verandering in kunt brengen. Als je gaat kijken naar auto rijden dan kun je hier ook het een en ander over zeggen. Wanneer je gaat rijden staat vaak je automatische piloot aan en je staat hier vaak niet bij stil. Het is namelijk zo dat er verschillende manieren zijn waarmee jij misschien wel wat geld kunt besparen als het gaat om jouw auto en hoe jij rijdt. 

Zorg dat je in de juiste versnelling rijdt 

Iets waar je misschien niet echt bij stilstaat is dat het erg bepalend is in welke versnelling jij rijdt. Niet alleen maakt de versnelling waarin je rijdt uit of je een beetje fijn rijdt, maar dit is ook erg bepalend voor de kosten die je kwijt bent aan de auto. Als jij in de derde versnelling probeert weg te rijden bij een stoplicht dan slaat de auto af en dit vindt de auto niet zo leuk en dat merk je meteen. Wat veel mensen niet weten is dat je veel meer benzine verbruikt als je lang in lage versnellingen blijft rijden. Het is dan ook aan te raden om zo snel mogelijk door te schakelen wanneer dit mogelijk is. Door dit te doen verbruik je dus veel minder snel je benzine en dit zorgt uiteindelijk voor minder kosten.

Denk eens aan een tankpas

Wanneer je een eigen bedrijf hebt en veel moet rijden met de auto dan weet je dat je eens in het kwartaal de btw die je betaalt met het voertuig terug mag vragen via de administratie. Dit is alleen niet altijd even makkelijk, omdat je hiervoor dus alle bonnetjes van het tanken goed moet bewaren en goed moet factureren. Iets wat jou in dit geval erg kan helpen met het besparen van geld is een tankpas. Met een tankpas kun je altijd goedkoop tanken en deze bonnetjes krijg je allemaal in een overzichtelijke factuur. Op deze manier hoef je geen geld mis te lopen. Het hebben van een tankpas heeft naast dit nog veel meer voordelen en het is daarom aan te raden om je hier zeker nog eens een stuk verder in te verdiepen om te kijken of dit interessant is voor jou.