Wat is het salaris bij de Albert Heijn – wie verdient wat?

De kans is groot dat je een filiaal van Albert Heijn tegenkomt. Er zijn dan ook heel wat mensen die bij Albert Heijn werken. Er zijn nog heel wat verschillende soorten functies die je kun vervullen bij de supermarktketen, elk met zijn eigen specifieke takenpakket en bijpassende vergoeding. Alleen wat is die vergoeding precies? In dit artikel vertellen we je de gemiddelde salarissen van werknemers bij Albert Heijn.

Vakkenvullers 

Waarschijnlijk een van de eerste functies waar je aan denkt als je denkt aan werken bij Albert Heijn. Heel veel mensen hebben dit vroeger als baantje gehad en het is dan ook een functie die vooral wordt vervuld door naar school gaande of studerende jongeren. De taak van een vakkenvuller is om de schappen vol te houden, waarbij je gebruik maakt van de First in, First Out (FIFO) methode. Op die manier wordt voorkomen dat producten over de datum raken. De oudste producten die als eerste over de houdbaarheidsdatum zullen gaan staan vooraan en de nieuwste achteraan.

Verder moet je als vakkenvuller ook helpen met het uitladen van de vrachtwagens, bijspringen bij de kassa of schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren. Het gemiddelde uurloon van een vakkenvuller is €6. Bedenk dat het vaak jongeren zijn die dit werk uitvoeren en dat het een gemiddelde is. Het kan dus wel per situatie verschillen. Vaak heeft dit ook te maken met de verantwoordelijkheden van een vakkenvuller.

Caissières

Kassamedewerkers zijn natuurlijk onmisbaar voor een supermarkt als Albert Heijn. Ze zijn belangrijk voor het afrekenen, maar ze fungeren tegelijkertijd ook als visitekaartje richting de klant. Je moet altijd vriendelijk blijven, goed met geld overweg kunnen gaan en snel en nauwkeurig kunnen werken. Kassamedewerkers hebben ongeveer hetzelfde gemiddelde uurloon als vakkenvullers, al ligt dat meestal iets hoger. Dit omdat er vaak meer oudere medewerkers achter de kassa zitten dan dat er oudere medewerkers in een vulploeg werkzaam zijn.

Teamleider

Een teamleider heeft meer verantwoordelijkheden en heeft dan ook een hoger gemiddeld uurloon. Dit gemiddelde uurloon van een teamleider bij Albert Heijn ligt op €13. Als teamleider moet je er voor zorgen dat de mensen uit jouw team worden ingepland en op de werkvloer zelf ben je degene die het team aanstuurt. Je bent dus eindverantwoordelijke voor het werk dat jij en je team uitvoeren. Dat maakt dat deze functie meer van je vraagt als persoon. Je bent instructeur en motivator tegelijk, naar je medewerkers toe, maar je moet ook van klantcontact houden en goed met klanten om kunnen gaan. Als er klachten zijn ben jij de eindverantwoordelijke die er voor moet zorgen dat het probleem van de klant wordt opgelost en dat de klant er een goed gevoel aan overhoudt. Je wilt immers dat de klant de volgende keer ook weer gewoon zijn of haar boodschappen bij Albert Heijn doet.

 

Dit zijn de belangrijkste functies bij Albert Heijn met de gemiddelde salarissen. Er zijn ook nog andere afdelingen, zoals de broodafdeling. Maar de salarissen van deze werknemers kun je vergelijken met het salaris van een kassamedewerker of vakkenvuller.