chirurgen doen het niet slecht qua verdienen

Salaris per beroep, hoeveel verdient een..? Krijg jij wel het gemiddelde salaris dat bij je beroep hoort?

Als je een baan hebt die je gelukkig maakt, dan heb je het ontzettend goed voor elkaar. Of je nu een chirurg, psycholoog, ingenieur of vuilnisman bent. Koesteren! Veel mensen hebben puur een baan om geld te verdienen en verder niks. Ze wachten iedere maand met smart op hun salaris, en daar doen ze het voor. En dat is ok. Niks mis mee. Wat natuurlijk wel fijn zou zijn, als iedereen het salaris zou krijgen wat ‘ie verdient. Dit is lang niet altijd het geval, zo is er nog steeds sprake van bijvoorbeeld discriminatie of stagiaires die onder het mom van “ervaring opdoen” een fulltime dienstverband worden ingelokt. Lees even verder om erachter te komen hoeveel mensen zoals jij verdienen en om te checken op welk salaris jij nu eigenlijk recht hebt. Alle genoemde salarissen in dit artikel zijn bruto.

 

Salaris accountant

De opleiding tot accountant is pittig. Het komt in feite neer op het stampen van regels, regels en nog eens regels, waar je vervolgens je inzicht op loslaat om tot de beste oplossing te komen. Voor veel mensen klinkt accountant als saai en eentonig, maar je kunt er een goede boterham mee verdienen hoor. Het minimum maandinkomen bedraagt €1.800, maar hoe hoger je op de ladder komt des te dichter je bij het maximum van €9.000 per maand zult belanden. Niet slecht.

 

Salaris advocaat

Het recht is gecompliceerd in al zijn vormen en hoedanigheden. Gelukkig bestaat er voor ieder soort recht een specialist, die om ons bij te staan, duizenden moeilijke artikelen en wetboeken heeft verslonden. Daar staat dan ook een pegelharde beloning tegenover; het minimum maandinkomen bedraagt €1.925. Hier kun je echter al snel overheen groeien, met als ultieme beloning in Nederland €9.729 per maand. De best betaalde advocaat is de advocaat insolventierecht, met een startersinkomen van €2.794 per maand.

 

Salaris muziekleraar

Muziekleraar wordt je in principe niet omdat je later op een gouden wc-bril wil zitten, of om een champagne-ontbijt voor je rashond wil organiseren. De meeste muziekleraren zijn ooit met een instrument begonnen uit liefde en passie voor de muziek. De echte geluksvogels en/of klasbakken van een bepaald instrument kunnen hier nog een lekker slaatje uit slaan, maar over het algemeen begint een muziekleraar met zo’n €1.000 per maand, en kun je van geluk spreken als zo’n €1.400 per maand wordt bereikt. Dat is dus niet eens modaal, maar wel mooie muziek!

 

Salaris waar je rijk van wordt

De echte rijken in Nederland hebben beroepen als internist, orthopedisch chirurg, plastisch chirurg, directeur dit, manager dat of rechter bij het Europese Hof op hun visitekaartje staan. Deze jongens of meisjes ploegen lekker door voor een schamele €6.000 per maand, die soms wel oploopt tot €20.000 per maand! We zijn aanbeland bij de grootverdieners des vaderlands, zoals je merkt. Dit komt ze meestal niet aanwaaien, dus duik die boeken in! Of zoek een hele slimme partner, dat kan natuurlijk ook. Of wordt beroemd en vergaar een flink salaris zoals beroemdheden. Maar doe vooral iets waar je gelukkig van wordt, dat is onbetaalbaar!

Andere populaire beroepen en het bijbehorende salaris:

Chirurg: Van 6.000 tot 11.000 per maand

Psycholoog: Van 2.500 tot 6.790 per maand

Vuilnisman: 1900 tot 2250 per maand

Ingenieur: 2300 tot 3200 per maand (bouwkundig ingenieur.