Geld besparen bij het vieren van een verjaardag

Het is ieder jaar iets waar je enorm naar uitkijkt: de verjaardagen binnen jouw gezin. Zeker wanneer je kinderen hebt is dit ieder jaar weer één groot feest. Bovendien voel je dan ook de druk dat het wel perfect moet zijn. Dat je wel veel geld uit moet geven om hier een perfect feest van te maken. Er zijn mensen die dan ook niet alleen weken bezig zijn om een fantastisch feest te organiseren, maar ook nog eens een heleboel geld uitgeven om dit te realiseren.

Dat is niet altijd even gemakkelijk. Zeker als je eigenlijk al weinig te besteden hebt. Door de huidige inflatie komen steeds meer gezinnen in grote financiële problemen. Geld besparen is dan ook echt enorm belangrijk. Ook bij het vieren van verjaardagen binnen jouw gezin. Maar hoe pak je dat aan zonder de feestvreugde te bederven? We zetten een aantal tips op een rij.

Besparen bij het geven van cadeaus

Liever bespaar je niet op het geven van cadeaus aan dierbaren. Je gunt ze werkelijk alles. Maar dat is niet altijd even realistisch. Probeer daarom voor iedere verjaardag een budget op te stellen. Hoeveel wil je maximaal aan een cadeau uitgeven? Als je iedereen binnen het gezin op een cadeau uit dezelfde prijscategorie trakteert, zullen er nooit scheve gezichten zijn. Je kunt er ook voor kiezen om het gehele jaar door spulletjes tweedehands te verzamelen. Zeker met kinderen is dit een leuke manier om veel cadeaus te geven met een klein budget.

Natuurlijk zijn er niet alleen jouw verjaardagen in het jaar, maar zullen er ook verjaardagen van mensen uit je omgeving volgen. Ook dan is het natuurlijk belangrijk om niet te veel uit te geven aan cadeaus. Gelukkig zijn er heel veel budgetvriendelijke cadeaus te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een brievenbus cadeau als je niet op de verjaardag zelf kan komen? Deze heb je al voor enkele euro’s.

Besef goed dat het niet draait om hoeveel geld je aan een cadeau uitgeeft. Het gaat om de gedachte. Ook iets zelfgemaakts is mooi en wordt gewaardeerd. Maak het jezelf dan ook zeker niet al te moeilijk.

Het huis goedkoop versieren

Bij een (kinder)verjaardag hoort natuurlijk ook versiering. Dit kan echter al gauw enkele tientjes kosten voor simpelweg slingers en ballonnen. Zonde! Daarom is het slim om één keer goed uit te pakken door universele slingers aan te schaffen en andere versieringen te kopen die meerdere malen gebruikt kunnen worden. Zo kun je deze telkens gebruiken wanneer er een verjaardag is en hoef je enkel nog (goedkope) ballonnen extra te kopen. Dit is één keer een flinke investering en vervolgens haal je die kosten er binnen enkele verjaardagen weer uit.

Haal drinken bij een groothandel

Op een verjaardag moet natuurlijk ook eten en drinken geserveerd worden. Het kan een hoop geld schelen als je dit op de juiste plekken koopt. Bijvoorbeeld bij een groothandel. Hier kost het nét een tikkeltje minder en kan je in grotere volumes kopen. Vraag eventueel aan visite of ze allemaal iets lekkers mee kunnen nemen. Dat is helemaal niet gek en zo maken jullie samen een leuk en vooral gezellig feest.