Wat betekent beheerd beleggen?

Als je duikt in de wereld van het beleggen dan is de kans groot dat je ook beheerd beleggen eens tegenkomt. Maar wat betekent dit nu eigenlijk en als je beginner bent maar wel geïnteresseerd bent hoe kun je dan beginnen? En zijn er dingen waar je op moet letten? We vertellen het jou in deze blog!

Beheerd beleggen houdt in dat je het geld dat jij wilt beleggen geeft aan experts. Zij kunnen het dan gaan beleggen. Dit kan prettig zijn omdat als je niet zo veel van beleggen weet dan is het prettig als andere hier beslissingen over kunnen maken. Want een beleggen daar zitten natuurlijk risico’s aan verbonden. Het is dan ook altijd slim om te gaan beleggen met geld dat je niet direct nodig hebt. De expert die dit voor jou kunnen overnemen worden vermogensbeheerders genodigd. Zij kunnen jou helpen om te beginnen. Zij weten ook alles over risicoprofielen, beleggingsplannen en ga zo maar door.

Het is handig om te kiezen voor beheerd beleggen omdat de expert, bijvoorbeeld bij Beheerd Beleggen bij Nationale-Nederlanden, jou dan ook op de hoogte zal houden van eventuele wijzigingen maar zeker ook van de ontwikkelingen.

Succesvol beleggen

Misschien denk jij nog dat je beter zelf kunt gaan beginnen met beleggen in plaats van dat je het uitbesteedt. Dit is zeker ook een optie, alleen is het prettig dat er mensen zijn die verstand hebben van beleggen. Als jij succesvol wilt beleggen betekent het ook dat je kennis erover moet hebben. Anders raak je snel geld kwijt. Maar ook als je naast weinig kennis maar weinig tijd hebt of interesse is het raadzaam om te kiezen voor beheerd beleggen. Op deze manier kan jouw geld voor je gaan werken zonder dat je te veel tijd eraan kwijt zal zijn.

Contact vermogensbeheerders

Als je dus wilt beginnen met beheerd beleggen als beginner is het slim om contact te zoeken met vermogensbeheerders. Er zijn er heel veel op de markt die jou op weg kunnen helpen. Zij kunnen jou ook advies geven over de risico’s van beleggen en leggen meer uit over hun eigen portefeuilles.

Meer weten over beleggen? Bekijk deze video eens!