Wat doet de cryptomarkt in 2023? Dit zijn de verwachtingen 

Wij zijn gekomen aan het einde van 2022, als je kijkt naar het crypto beleggingsjaar kan je gewoonweg zeggen dat het ‘’shit’’ was. Maar wat betekent dat voor 2023. 

We gingen van een goede en stabiele markt ineens naar een instabiele markt. Bepaalde crypto’s stegen, maar het grootste gedeelte daalde zo hard dat je het niet kon bijhouden. Veel crypto beleggers hebben extreem veel geld verloren door de diepe daling. Dit had te maken met onder andere de oorlog in Oekraïne. Veel Russische investeerders stapten eruit. Maar langzaamaan krabbelt de markt weer op. Dus welke crypto’s moeten we in de gaten houden in het nieuwe jaar? 

Meerdere generaties in 2023 

Waar we vroeger het vooral hadden over twee of drie grote crypto’s is het dit jaar anders. Zo zullen er dit jaar niet allen crypto’s uit het stenentijdperk tussen staan. Nee, ook crypto’s zoals Cardano zal je veel terugzien. Deze werd gelanceerd in 2017, maar bleek een goede gok te wezen. Ook houden we natuurlijk een paar groothouders in de gaten. Denk aan de Ripple, de Ripple koers zal volgens experts in het nieuwe jaar weer stijgen. Maar de echte groothouders zoals Dogecoin, Bitcoin, Litecoin en Uniswap gaan vooral gewoon weer door met waar ze mee begonnen waren.

Deze crypto’s gaan weer stijgen in 2023 

Het is goed om te weten dat wij vooral speculeren. Hiermee baseren wij ons op cijfers uit het verleden. Daarom wordt er ook vaak teruggevallen op een stabiele factor zoals onderstaande crypto’s. Een broker zoals Bitvavo zorgt altijd voor een Bitvavo review over het afgelopen jaar. Welke munten zijn gestegen en wat zijn de verwachtingen.

#1 Bitcoin (BTC) 

De koning, misschien wel de keizer van de crypto wereld is toch wel Bitcoin. Ze domineren de markt nog aanzienlijke omdat iedere belegger wel Bitcoin in zijn of haar wallet heeft. Er zijn ook afgelopen jaar gekeken naar verbeteringen in de markt. Deze verbeteringen zullen in het nieuwe jaar uitwerking hebben op een munt als de Bitcoin. De kans dat deze gaat stijgen is dus zeer aannemelijk. 

#2 Dogecoin (DOGE) 

We weten allemaal dat deze munt begonnen is als een grote grap. Maar inmiddels kan je het toch geen grap meer noemen. De zeepbel is niet geknapt, als is hij wel 90% gedaald ten opzichte van 2021. Maar toch weet hij nog een hogere stijging aan te houden dan andere crypto’s. Deze meme zal niet uitsterven en daarom zal je moeten investeren in de Dogecoin. 

#3 Cardano (ADA)

Onze #3 in de lijst is Cardano. Dit is dan ook één van de jongere crypto’s die toch behoorlijk aanzien heeft gekregen in de afgelopen jaren. In 2017 werd deze munt opgericht, en vanaf 2022 waren experts lyrisch. Helaas is de verwachte stijging in 2022 niet gekomen. Maar de kans dat hij in 2023 komt is zeer groot. Het is één van de grote verassingen geweest in de afgelopen 3 jaar met een waarde verdubbeling in 3 maanden tijd in 2019. Zal er weer zo’n verdubbeling komen in 2023?