Dogecoin: de gekke munt die de crypto wereld op zijn kop zet

Het is wellicht de meest besproken coin van dit moment: de Dogecoin. In dit artikel kun je alles vinden over de Dogecoin koers in Euro en de geschiedenis van de coin. Mocht jij de live koers willen bekijken, check dan deze website.

Het begin van de hype

Dogecoin is een crypto die veel mensen een lange tijd niet serieus namen door zijn grappige logo, karakter en herkomst. Hier kwam al snel verandering in toen Elon Musk zich ermee ging bemoeien.

Het is een coin die begin 2021 nog amper wat waard was maar inmiddels al rond de 24 cent waard is. Vele mensen zagen hun geld verdubbelen of meer. Maar net zo goed hebben veel mensen geld verloren.

De spanning liep zelfs dusdanig op dat door de aanwezigheid van Elon Musk in een talkshow in de VS de koers van de Dogecoin inklapte nadat er ‘’niet echt’’ werd gesproken over de coin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is de iconische afbeelding van de Dogecoin. Begonnen als een soort van grapje maar ontwikkelt tot een serieuze crypto valuta met een schommelende koers.

Wat is Dogecoin?

We gebruiken Dogecoin vooral als een coin om fooien te geven op Reddit of op Twitter. Toen Elon Musk dit zelfs social media kanaal gebruikte door over de Dogecoin te twitteren, explodeerde de koers. De hele wereld had het opeens over deze coin.

Hoe kun je handelen in Dogecoin?

Waar kun je het kopen? Bij verschillende online brokers. Het is belangrijk dat je het verschil weet tussen CFD’s en de coin zelf. De coin zelf kun je op bijna elke Beurs kopen. Daarnaast heb je nog CFD’s.

Bij CFD’s koop je niet echt de kon, maar anticipeer je op de koers. Je kunt ook CFD’s kopen die anticiperen op een daling van de koers. Dit noemen wij ook wel Short gaan. Check altijd eerst even of de broker waarbij je een account opent, ook daadwerkelijk betrouwbaar is. Je wilt natuurlijk niet jouw spaargeld op een onbetrouwbare site zetten.

Is het een goed moment om in Dogecoin te gaan handelen? 

Niemand weet het antwoord op deze vraag omdat het een erg onzekere munt is. Ga jij dus voor de veilige optie, dan is Dogecoin zeker geen goede beslissing. Wat we wel weten is dat de Dogecoin dusdanig op en neer gaat dat je er erg veel geld mee kunt verliezen en winnen.

Lees je daarom altijd goed in voordat je begint en besef je goed dat er risico’s verbonden zijn aan het handelen in alle soorten crypto.