Waarom investeren in Crypto vandaag de dag winstgevend is

De geschiedenis van crypto exchanges laat zien waarom ze zo populair worden en steeds vaker worden gebruikt door slimme investeerders. Een Cryptocurrency exchange is een virtuele marktplaats waar meerdere valuta’s uit verschillende landen worden verhandeld. Bitcoin en het Etherium behoren bijvoorbeeld tot de top van valuta’s op verschillende cryptocurrency-beurzen. Waarom zijn er zo veel exchanges? Er zijn verschillende redenen, maar in wezen is het omdat ze zeer winstgevend zijn voor hun gebruikers.

Crypto kopen en verkopen via een Crypto exchange

Als je bijvoorbeeld Bitcoin wilt kopen of verkopen, moet je toegang hebben tot een internationaal systeem waarmee je dit kunt doen. Als je nu alleen toegang had tot een één exchange zouden je opties beperkter zijn. Hier komen de verschillende crypto beurzen in beeld. Het bestaan ​​van deze exchanges betekent dat een grotere groep mensen overal ter wereld nu toegang heeft tot crypto valuta, waardoor ook jouw winst toeneemt. Hoe meer mensen in crypto investeren, hoe hoger de prijs. Dit is de reden waarom er veel wordt gepraat over crypto-handel en de geweldige voordelen voor handelaren.

Realtime traden

Omdat er veel wordt gehandeld op dit soort websites, heb je de mogelijkheid om in realtime te handelen voor echte prijzen zonder tussenkomst van derden. Bij tussenkomst van derden zijn er hoge kosten voor de betrokken partijen en is de mogelijkheid van menselijke fouten aanwezig. Door transacties in de handen van een systeem te plaatsen, elimineer je dergelijke problemen en heb je een veel nauwkeuriger beeld van de markt. Je kunt crypto koersen realtime volgen en kopen of verkopen voor de juiste prijs.

Meerdere “pairs” beschikbaar

Een van de meest voor de hand liggende voordelen voor beleggers is het feit dat veel exchanges deze uitwisselingen in valuta nu gebruiken om hun verschillende valuta’s te koppelen. Als je bijvoorbeeld wilt investeren in Euro / Bitcoin pair, kun je dat vandaag doen door naar een handvol grote, op Europa gerichte exchanges op te gaan die deze valuta-“pair” aanbieden. Als je in USD / Bitcoin wilt handelen, kun je dat ook doen. Door de beschikbaarheid van al die verschillende pairs kun je winst pakken op de verschillende valuta’s. Ook kan een hoog handelsvolume worden behaald, wat leidt tot een stabielere markt. Daarnaast is er keuze voor exchanges met een lage spread. Deze lage spread is erg belangrijk voor beleggers die snel winst willen maken en traden van de ene valuta naar de andere.

De vraag neemt toe

De voordelen van investeren in crypto zijn talrijk en ze worden alleen maar groter naarmate de vraag naar dit soort investeringen toeneemt. Er zijn nu wereldwijd miljoenen handelaren die willen handelen op een breed scala aan “pairs”, en daarom staat een groot deel van de markt voor hen open. Dit geeft hen het voordeel dat ze op elk moment kunnen profiteren van de volatiliteit en koers van de markt. Met de nieuwe gedecentraliseerde beurzen zullen er meer investeerders in het veld worden aangetrokken en zal de concurrentie tussen verschillende exchanges ook toenemen, wat betekent dat de voordelen voor iedereen op de lange termijn zullen worden gemaximaliseerd.