Waarom heeft het leasen van een auto de afgelopen Jaren zo veel aan populariteit gewonnen? 

Het leasen van een auto is extreem populair de laatste jaren. Wij geven je 8 redenen waarom dit zo populair is geworden. 

Steeds meer bestuurders in Nederland rijden in een leaseauto. Niet alleen bedrijven, maar ook steeds meer private leasecontracten worden afgesloten. Meer dan een miljoen leaseauto’s zien we zeker al op de weg. Zakelijke lease is natuurlijk het populairst omdat veel bedrijven de last van een gekochte auto niet willen dragen. Maar je financial lease berekenen voor privégebruik kan ook best aantrekkelijk zijn. Daarnaast rijden ze altijd in de meest keurige auto’s. Maar er zijn meer redenen. 

#1 Geen spaargeld nodig 

Voor het leasen van een auto heb je geen spaargeld nodig. Hierdoor blijven jouw zuurverdiende centen gewoon op de bank staan. Je kan nu ook dit geld inzetten voor heel andere doeleinden dan het rijden van een nieuwe bolide. 

#2 Altijd de nieuwste auto 

Noem ons Nederlanders luxepaardjes, maar we rijden het liefst in het nieuwste van het nieuwste. Zonder dat het je in één keer veel geld kost kan je met financial lease in een dikke bak rijden. Ook als ondernemer kan dit heel handig zijn, denk aan de nieuwste functies die een auto van tegenwoordig te bieden heeft. Dit maakt je leven een stuk makkelijker. 

#3 Zonder zorgen de weg op 

Je wil niet langs de kant van de weg komen te staan. Wanneer jij in een oudere auto rijdt, dan is de kans groter dat je af en toe langs de kant van de weg staat. Met een nieuwe leaseauto is dit waarschijnlijk niet het geval.

#4 Leasen is heel normaal 

Alle nieuwe auto’s worden tegenwoordig aangeboden met een leasecontract. Zo kan je zelf kiezen of je de auto volledig betaald in één keer, of dat je het met een beetje rente uitsmeert over 5 jaar. Dit is tegenwoordig heel normaal geworden. 

#5 Fiscale voordelen 

Het leasen van een auto kan fiscale voordelen opleveren. Zo kan je bij financial lease profiteren van rente- en/of investeringsaftrek. Hierdoor bespaar je soms honderden euro’s. Vooral voor ondernemers kan dit aantrekkelijk zijn. 

#6 Meer elektrisch 

Je wil het liefst gewoon mee met de tijd. Dat betekent op dit moment elektrisch rijden. Dit kan heel voordelig zijn wanneer jij zonnepanelen op het dak hebt liggen en thuis kan opladen. Maar elektrische modellen kunnen best prijzig zijn en er staan nog niet zo veel op tweedehands markt. 

#7 Dure tweedehandsauto’s 

Auto’s worden steeds duurder ook tweedehands. Het hoeft dus helemaal niet meer voordeliger te zijn. Dit komt omdat je vaak je oude auto kan inruilen. Hierdoor gaan steeds meer tweedehandsauto’s niet meer particulier in de verkoop maar via garages. Dat maakt het stukken duurder. 

#8 Jouw onderneming laten groeien

Een leaseauto kan jouw onderneming laten groeien. Zo kan het zijn dat er bedrijven zijn die opkijken naar jou en je onderneming. Je bent je bedrijf aan het bouwen en dat is te zien aan je wagenpark. Want jij rijdt altijd in de nieuwste voertuigen.