Dit is waarom een incassobureau inschakelen slim is

Jij bent bezig met het opbouwen van een sterk en mooi bedrijf. Ondertussen zijn er klanten die de kantjes ervan af lopen en hun facturen niet betalen. Als ondernemer is het iets om dol van te worden en daarom zijn er incassobureaus die bij dit soort kwesties kunnen helpen. Want als jij na 3 of 4 aanmaningen nog steeds geen cent gestort hebt gezien, dan wordt het alleen maar moeilijker om je geld nog te krijgen.

5 redenen waarom het verstandig is een incassobureau in te schakelen.

Wilt u een incassobureau inschakelen? Klik dan op de link voor een uitstekend incassobureau voor al uw juridische geschillen of om incasso’s goed af te handelen.

1.    Juridisch

Een reden om altijd in contact te staan met een incassobureau is dat je gelijk al het juridische geneuzel niet zelf hoeft te regelen. Bij incassobureaus weten ze precies waar ze over praten. Een onbetaalde factuur kan er simpel uitzien, maar wanneer jouw voorwaarden niet goed waren, kan het zomaar zijn dat de wederpartij een rechtszaak aanspant. Een incassobureau kan je nu goed informeren en adviseren.

2.    Incasseren

Misschien wel de belangrijkste reden voor het inschakelen van een incassobureau is, dat jij vrijwel gegarandeerd je geld krijgt. Uitzonderingen op deze regel zijn er natuurlijk altijd wanneer iemand geen geld heeft om uit te keren. Maar een incassobureau zal het geld voor jou bij de klant incasseren.

3.    Administratie

Het incassobureau zal niet jouw volledige administratie doen. Maar je kan er wel vanuit gaan dat jij al de facturen en betalingen etc. mooi gedocumenteerd opgestuurd krijgt. Hierdoor heb jij een heldere en overzichtelijke administratie en dat voorkomt rompslomp in de toekomst.

4.    Sneller betalen

Een incassobureau gaat ervoor zorgen dat klanten sneller betalen. Waar je misschien klanten hebt die altijd pas na 2 maanden met veel aandringen hun facturen voldoen heb je het nu binnen twee weken op je bankrekening staan. Dit komt doordat bedrijven ook de urgentie zien wanneer er een incassobureau erachter zit. Bedrijven willen namelijk geen aanmaningen aan hun broek hebben.

Helaas komt het door de coronacrisis steeds vaker voor dat bedrijven hun facturen niet meer kunnen betalen. Lees hier meer over deze bedrijven en wat onze overheid er aan probeert te doen.