Investeren in Ethereum in 2020, wel of niet doen?

Vraag jij je af om het verstandig is om te investeren in Ethereum in 2020? Of is het überhaupt wel verstandig om in 2020 geld investeren in cryptovaluta?

Op het internet zijn genoeg analyses en prognoses te vinden waarom je wel of juist geen investeringen zou moeten doen in een altcoin zoals Ethereum. Het is belangrijk om kritisch te kijken naar deze analyses. Wanneer je zelf overweegt om investeringen te doen is het belangrijk om naar het verleden te kijken.

Recente stijgingen in de koers, herhaling van de bitcoin?

Sinds het dieptepunt van maart is de Ethereum koers ondertussen met 170% gestegen. Op dit moment kost 1 ether ongeveer €214. Analisten zien in de huidige koersontwikkelingen overeenkomsten met die van de Bitcoin in het jaar 2015 en 2016. Voor de Bitcoin en diverse andere cryptovaluta’s betekende dit destijds een indrukwekkende stijging, waar de Bitcoin een piek van $20.000 bereikte. De waarde van één Bitcoin is niet meer in de buurt gekomen van deze piek, en de verwachtingen dat de koers de $20.000 weer zou evenaren en zelfs zou gaan passeren zijn vooralsnog niet waargemaakt.

Wat analisten zeggen over Ethereum in 2020

Doe je een analyse? Dan ben je al analist. Het is dus belangrijk dat je alle analyses met een korrel zout neemt, niemand weet precies wat er gaat gebeuren. Wat je hier leest is dus ook zeker geen beleggingsadvies.

Prognoses worden vaak gedaan aan de hand van een technische analyse waarin patronen uit het verleden worden herkend. Deze trends worden geprojecteerd op de toekomst. Op deze manier worden er prognoses gesteld, uit verwachtingen dat patronen uit het verleden zich zullen herhalen in de toekomst.

Uit de technische analyse van CoinKir wordt de koers geschat op €1.346 aan het eind van 2020. Coinswitch verwacht ook een grote stijging, zij schatten de koers eind 2020 op €2.243.

Niet iedereen is positief. Uit de technische analyse van WalletInvestor wordt verwacht dat ether aan het eind van 2020 nog maar €38 waard is. Al deze uiteenlopende prognoses geven duidelijk weer dat niemand het antwoord heeft op de vraag: “Moet ik nou wel of niet in Ethereum investeren?”.

Waar koop je Ethereum en andere cryptovaluta?

Het kopen van Ethereum is in Nederland redelijk simpel. Er zijn verschillende mogelijkheden om te investeren in deze altcoin. De populairste opties in Nederland zijn: LiteBit, Coinbase en Plus500. Elke van deze heeft zijn voor- en nadelen, de beste keuze is dus compleet afhankelijk van de persoon.

Doe je eigen onderzoek

Met alle beschikbare informatie is het van belang dat je zelf onderzoek doet. Welke informatie acht je als relevant en wat vind je vergezocht of onwaarschijnlijk. Investeringen in Ethereum in het verleden bleken een goede keus, dit is ABSOLUUT geen garantie voor de toekomst. Doe je eigen onderzoek en investeer alleen met geld dat je kunt missen.