Waarom stijgt de bitcoin weer? Dit is van grote invloed

Bitcoin is de laatste jaren steeds bekender en populairder geworden. Je hoort steeds meer mensen die geïnvesteerd hebben in Bitcoin, of bedrijven die Bitcoin geïntrigeerd hebben bij hun betalingsmogelijkheden. Wist je dat je tegenwoordig zelfs in restaurants of bij bioscopen kunt betalen met Bitcoin? Nu had Bitcoin echter na jaren van positieve stijging plotseling te maken met een vrij heftige daling van de koers. Veel mensen dachten dat dit direct het einde van de Bitcoin zou zijn, maar experts hielden hoop. Dit hadden ze vaker gezien en zou zeker niet zomaar het einde hoeven te betekenen. Nu lijken die experts gelijk te hebben, want de Bitcoin stijgt weer! Weten waarom? We vertellen het je in dit artikel.

Bizarre daling

Geloof het of niet, maar drie weken geleden bereikte Bitcoin zijn laagste niveau in acht maanden. Toen was de koerswaarde 5.857 dollar. Nu is er afgelopen week zo’n bizarre stijging geweest, dat de Bitcoin zelfs haar record, 20.000 dollar, zou kunnen doorbreken. Een bizarre verandering dus, zeker omdat Bitcoin al tijden aan het dalen was. Maar waar deze stijging zo ineens vandaan komt?

Het heeft alles te maken met een Amerikaanse feestdag

Door de viering van de 4th of July, een Amerikaanse nationale feestdag, zijn de Amerikaanse beurzen dicht. Dat heeft echter wel een positief effect op de koers van meerdere cryptocurrencies. Terwijl de marketingkapitalisatie wel rond de 317 miljard dollar waard bleef, hadden currencies zoals Bitcoin de ruimte om flink te stijgen. Wie wist dat de beurzen sluiten op de vierde van Juli zo’n positief effect kon hebben op de koers?

De bitcoin stijgt weer

De bitcoin is weer bijna 12.000 waard. Experts en analisten verwachten dat de koers redelijk stabiel zal gaan, totdat de Bitcoin zijn weerstand, die op 12.100 dollar ligt, weet te doorbreken. Daarna zou de weerstand op 13.000 dollar liggen. Aan het einde van het jaar zou Bitcoin dan misschien zelfs kunnen stijgen naar 21.000 dollar.

Zelf investeren?

Denk je eraan om zelf te investeren in Bitcoins? Lees je dan wel eerst goed in. En zorg dat je vaak de online Bitcoin koers bijhoudt, zodat je eventuele stijgingen, dalingen of veranderingen je opvallen.