geldkistje

Geldkistje: Beste Geldkistje en Kluisjes kopen

Er zijn veel mensen die niet al hun geld op de bank laten staan. Dit is logisch natuurlijk, we hebben het namelijk wel eens meegemaakt dat er banken in zwaar weer verkeerden en dat het spaargeld mogelijk verloren zou gaan. Als je graag thuis geld wilt bewaren is het handig om over een geldkistje te beschikken. Zoals je wel kunt zien aan de naam is dit een speciaal kistje waar je geld en andere waardevolle spullen in kunt stoppen. Deze geldkistjes zijn nagenoeg altijd gemaakt van zeer hard staal, hierdoor zal het kistje zelfs een brand kunnen doorstaan. Uiteraard kun je de geldkistjes op slot doen om ze te beveiligen. Soms is dit door middel van een sleutel, in andere gevallen zal je een speciale code in moeten vullen. Het is de meest eenvoudige manier waarop je ervoor kunt zorgen dat je jouw geld veilig thuis in bewaring kunt leggen. In dit artikel laten wij je alles zien over het kopen van een geldkistje.

Top 5 geldkistjes van dit moment

  1. Honeywell Deluxe

Zelfs als hij gesloten en goed afgesloten is, kunt je contant geld, cheques en documenten in de Honeywell Deluxe schuiven via een handige gleuf. Het bevat ook een gemakkelijk te hanteren draaggreep, een verwijderbare lade en twee sleutels voor het geval je er een kwijt raakt. Dit is een ideaal geldkistje wat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld kleine kraampjes die hun geld op een makkelijke manier kwijt willen. Door de sterke behuizing weet je zeker dat jouw geld altijd weer veilig bewaard zal zijn. Een prima optie voor niet al te veel geld.

  1. APG-Standard

De APG-Standard is ontworpen voor gebruik met elektronische kassasystemen. Gericht op snelheid en veiligheid, deze is ideaal voor het tellen en snel opslaan van contant geld om altijd weer snel de klanten te bedienen. Dit kistje heeft stevige bevestigingsklemmen zodat het geld er niet uit valt. Deze optie is met name voor de mensen die hem zakelijk willen gebruiken. Dit is dan ook de reden dat je hem kunt gebruiken in combinatie met bepaalde soorten kassasystemen. Ook bedrijven moeten al hun centjes veilig kwijt kunnen natuurlijk.

  1. OSafe Black

Dankzij de aanzienlijke capaciteit zou je geen probleem moeten hebben met het verbergen van meerdere stapels geld binnen de OSafe Black. Het heeft een aparte sectie voor diverse items, zoals extra muntrollen of mobiele apparaten. Dit is echt het geldkistje wat bij jou in huis zal moeten liggen als je naast je geld ook andere spullen wilt bewaren. Mocht je bijvoorbeeld een stapeltje gouden munten hebben dan kan deze door middel van dit kistje eenvoudig en snel bewaren. Hij is niet goedkoop, maar door de kwaliteit is hij de prijs meer dan waard.

  1. JSSMST Money

Je kunt nooit te voorzichtig zijn met je zuurverdiende geld. De kwaliteit van de JSSMST Money zal je je echt op je gemak kunnen stellen. Het opent soepel, en onthult een multi-compartiment lade voor het organiseren van je waardevolle spullen. Het heeft ook een handig draaghandvat. Hij is niet zo stevig als de bovenstaande optie, echter mag je dit ook niet verwachten voor de prijs. Dit geldkistje is een prima instapmodel voor alle mensen die hun waardevolle spullen makkelijk willen bewaren in huis.

  1. WOT I Steel

De WOT I Steel is geschikt voor een behoorlijke hoeveelheid contant geld, maar ook voor cheques, munten, visitekaartjes en kantoorbenodigdheden zoals pennen en blocnotes. Met behulp van de gleuf aan de achterkant kun je een koordje bevestigen om het aan een bureau of tafel vast te binden. Dit is het geldkistje wat wij aanraden als je op zoek bent naar een kistje voor op je kantoor. Een super handige optie voor alle mensen die toch even wat zekerder willen zijn over de veiligheid van hun waardevolle spullen.

Koopgids: waar op letten bij het kopen van een geldkistje

Als je besluit om een geldkistje te kopen voor bij jou in huis is het van belang dat je rekening houdt met enkele belangrijke factoren. Door op deze factoren te letten weet je zeker dat je uit zal komen bij het kistje wat het beste uitsluit bij wat je zoekt.

  • Een goede beveiliging

Elke geldkist die de moeite waard is om te gebruiken voor in huis moet niet al te makkelijk te openen zijn. Echter moet hij wel eenvoudig te openen zijn voor de mensen die er bij moeten kunnen, dit gebeurt idealiter met een sleutel. Sommige geldkisten gebruiken codes om toegang te krijgen, maar een optie met een sleutel is de beste keuze voor een geldkist die door meerdere mensen gebruikt zal worden. Op die manier hoef je geen privé-code te delen met meerdere personen en kun je een kastje gewoon sluiten door hem even op slot te draaien.

  • De indeling van de geldkist

Als je niet alleen geld maar ook andere kleine kostbaarheden in het huis wilt bewaren is het handig om voor een geldkistje te kiezen die hiervoor is ingericht. In deze gevallen hoeft een geldkist niet hetzelfde type gleuven en compartimenten te hebben dat je nodig hebt voor alleen biljetten. Je moet in plaats daarvan meer open ruimte hebben die geschikt is voor apart gevormde voorwerpen, denk aan sieraden of aan goud.

  • De behuizing van het geldkistje

Het is verstandig om altijd voor een sterk en stevig kistje te kiezen als je graag geld wilt bewaren in huis. Door te kiezen voor een sterk kistje zorg je er namelijk voor dat jouw spullen echt veilig zullen zijn. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een geldkistje die bestand is tegen een mogelijke brand. Mocht jouw huis ooit afbranden (wat hopelijk nooit zal gebeuren) dan weet je in ieder geval zeker dat jouw geld en je papieren nog intact zullen zijn. Bij de te voordelige opties weet je dit niet, hier heb je dus ook geen zekerheid over.