Wat kost payroll? Houdt hier rekening mee!

Veel ondernemers die interesse hebben in payroll willen graag weten wat de kosten zijn op jaarbasis. Dit willen zij weten om te achterhalen wat het verschil is met het verlonen van medewerkers als ze dit in eigen beheer doen. Meestal is het verlonen van medewerkers in ‘eigen beheer’ goedkoper. Maar denk je wel aan de productiviteit van jouw medewerkers?

Houdt rekening met verlofdagen van jouw medewerkers; improductiviteit.

Er zijn veel dagen dat jouw medewerker niets inbrengt op de werkvloer of kantoor. Dit komt omdat hij of zij niet aanwezig is. Dit heeft te maken met improductiviteit. Improductiviteit betekent dat een medewerker geen werk van jou kan verrichten. Bij een payroll organisatie zoals payrollselect ontvang je geen facturen op momenten dat een medewerker improductief is.

Maak je een berekening om te achterhalen hoeveel payrolling voor jou gaat kosten? Houd dan rekening met de dagen dat jouw medewerker niet werkt maar wel door dient te betalen. Maak je gebruik van een payroll organisatie dan betaal je deze kosten niet.

Wat verstaan we onder improductiviteit?

Onder improductiviteit vallen alle mogelijke momenten dat een medewerker niet aanwezig is maar jij als ondernemer de werknemer wel dient door te betalen. Hieronder enkele voorbeelden:

Ziekte

Is jouw medeweker ziek (langdurig ziek)? Dan ben je als werknemer verplicht de eerste paar weken door te betalen. Daarnaast dien je vervanging te regelen, aangezien je anders stil komt te liggen. Dubbele kosten dus. Mocht je jouw personeelsbestand overzetten naar payrollselect zorgen wij ervoor dat jouw zieke medewerker doorbetaald krijgt. Dit is een risico die wij nemen. Daarnaast schakelen wij ook een arbo-arts in die de situatie grondig onderzoekt. Ook dit wordt door ons geregeld en achteraf zullen er geen facturen worden verstuurd.

Feestdagen

Veel bedrijven zijn met bepaalde feestdagen altijd gesloten. Jouw medewerkers krijgen op deze feestdagen doorbetaald. Doe je aan payrolling? Dan dekt de payroll organisatie deze kosten. Payrollselect betaald deze medewerkers netjes door op de feestdagen en jouw sturen we achteraf geen factuur.

Vakantiedagen

Medewerkers bouwen vakantiegeld op en hebben het recht op minimaal 21 vakantiedagen o.b.v. fulltime dienstverband. Neemt de medewerker vakantiedagen op dan betalen wij deze door. Daarnaast zorgen wij voor de opbouw van vakantiegeld. De medewerker bepaalt zelf wanneer deze worden uitbetaald.

Bijzonder verlof

Jouw personeel heeft ook recht op het opnemen van bijzonder verlof. Denk aan een bruiloft, een bezoek aan de tandarts of een begrafenis. Wij dekken deze kosten en jij ontvangt geen factuur.

De bovengenoemde punten zijn allemaal voorbeelden van improductiviteit van werknemers op de werkvloer. Bij payrollselect spreek je een omrekenfactor af waarin al deze punten worden gedekt. Hoe hoog deze omrekenfacto is ligt eraan wat je wel en niet gedekt wilt hebben. Hier heb jij als ondernemer vrij spel in.

Wil je meer informatie over payrolling bij payrollselect, vraag dan gratis en vrijblijvend een adviesgesprek aan.