familie Rothschild vermogen

Rothschild Vermogen

De familie Rothschild staat bekend als een zeer rijke familie. Er gaan geruchten rond, dat ze iedereen op de wereld gemakkelijk 70 miljoen dollar zouden kunnen geven. Het heeft veel weg als een broodje aap verhaal. De berichten gaan al heel lang rond. Er is ook veel nieuws wat niet klopt. De stamvader van de Rothschilds zou niet de uitvinder zijn van de bankbiljetten of van het fractioneel bankieren. Er zijn ook volop foto’s van de paleizen en landhuizen welke ze zouden hebben. Het geschatte vermogen zou  $500.000.000.000.000.000 zijn. Het is gebaseerd op het feit dat de familie in 1850 al 6 miljard zou hebben. Een rendement van acht procent over 150 jaar zou leiden tot het bedrag van 500.000 triljoen. Het zijn ondenkbare bedragen. We gaan dieper in op het familie Rothschild vermogen. Zijn het fabels? Fictie?

Ongekende bedragen!

De Rotschild familie zou als hun kapitaal verdeeld zou worden aan iedereen op de wereld 70 miljoen krijgen. Het is natuurlijk iets wat niemand zich kan veronderstellen. Het is een kapitaal wat over meerdere eeuwen is opgebouwd. Het is niet mogelijk om het in een leven te vergaren. De stamvader van de Rothschild familie is in 1744 in Duitsland geboren in Frankfurt. De vader was een jood en goudsmid. Hij was in het bezit van pandjeshuis. Hij heette eerst Moses Bauer en heeft later als goudhandelaar zijn naam veranderd van Bauer naar Rothschild.

 

De rijken brachten hun goud naar hem om het door hem te laten bewaren. De rijken ontvingen documenten als bewijs van het goud wat hij in bewaring had voor hun. Al snel zag hij, dat het goud nooit weer werd opgehaald. Het goud was wel in bewaring bij hem, maar niemand haalde het op. De documenten ging toen als een soort van bankbiljetten werken. Ze konden gebruikt worden om transacties te voldoen. Men vertrouwde er volledig op, dat het goud geleverd zou worden als het document ingeleverd wordt.

Centrale banken

Hij had vijf zonen en ook vijf dochters. Zijn vijf zonen kregen vijf belangrijke posities in de bankierswereld. Ze gingen naar vijf verschillende belangrijke Europese steden. In 1694 werd de Bank of England gesticht. Het brein hierachter was William Patterson. Het werd een privébedrijf waarvan Rotschild de eigenaar werd in 1814. Ze zijn later in het bezit gekomen van alle centrale banken in de wereld. Ook de American Federal Reserve was van hun. Ze kregen hier volop macht mee in de wereld. Ze hebben ook veel schulden en wentelen zich ondanks dat toch in de weelde en rijkdom van de wereld.

Of de familie Rothschild ooit hun vermogen gaat delen?

We verwachten het niet! Het zou anders immers al lang een keer gebeurt zijn. Het is echter goed om te ontdekken, dat er families zijn waar het heel erg goed meegaat.

Lees ook eens: