Gerard Sanderink: huis, vermogen, vriendin en meer

Gerard Sanderink: huis, vermogen, vriendin en meer

De kans is groot dat je wel eens van Gerard Sanderink hebt gehoord, maar dat je niet precies weet wat deze man eigenlijk doet. Een ding is wel duidelijk voor veel mensen: dit is iemand met een aanzienlijk vermogen. Door zijn hoge salaris heeft hij dan ook een hoop geld bij elkaar weten te harken, iets wat hij overigens ook niet ontkend. Ben je nu benieuwd wie Gerard Sanderink eigenlijk is en wat voor een leven hij heeft? Dan raden we je aan om dit artikel even goed door te nemen. Om je alles te laten zien hebben we namelijk dé belangrijkste info op een rijtje gezet over Gerard Sanderink!

Wie is Gerard Sanderink?

Om een beeld te krijgen over Gerard Sanderink is het handig om eerst eens naar zijn jeugd te kijken. Gerard is een man die in 1948 in Weerselo is geboren. Dit is een klein dorpje in het oosten van het land. Hij groeide op in een vrij normaal gezin waarin hard werken erg belangrijk werd geacht. Dit heeft hij dan ook vanaf zijn jonge jaren gedaan. Hij is begonnen met de MULO opleiding. Hierna besloot hij om te studeren. Eerst heeft hij de landbouwschool gevolgd, maar later is hij naar de HLTS gegaan. Hier deed hij het zo goed dat hij door kon stromen naar de Technische Hogeschool in Twente. Na een tijd lang als computerspecialist in de vliegtuig- en ruimtevaartbouw te hebben gewerkt besloot om een eigen bedrijf op tee zetten met een collega.

Gerard wilde alleen zijn eigen beslissingen maken binnen het bedrijf. Dit is de reden dat hij in 1992 heeft besloten om de Sanderink groep op te zetten. Dit bedrijf heet sinds 2000 Centric Holding en is nog altijd één van de grootste aanbieders van informatietechnologie in Nederland. Dit is dan ook waar Gerard het meeste aan heeft verdiend. Bijzonder is ook dat hij het bekende ingenieursbureau Oranjewoud heeft overgenomen. Hij heeft het bedrag van 45 miljoen voor de overname volledig uit eigen zak betaald. Op dit moment zit dit bedrijf over heel de wereld en werken er bijna 2000 mensen voor.

Vriendin van Gerard Sanderink

Het liefdesleven van Gerard Sanderink is toch wel aan te merken als vrij opmerkelijk in vergelijking met andere rijken mannen in Nederland. Sterker nog, het is zelfs een heel circus geworden. Gerard heeft een relatie gehad met Brigitte van Egten. Sinds de breuk van deze relatie heeft hij een hoop procedures bij de rechter gevoerd. Heet is namelijk zo dat zij destijds eerder directeur was van één van de bedrijven van Gerard. Ze is echter beschuldigd van fraude door Gerard. Brigitte heeft het zelf altijd ontkend, vandaar dat de procedures dan ook zo lang duren. Bijzonder is dat zij vrijwel alle procedures heeft gewonnen, maar dat Gerard nog altijd zijn gelijk wil halen via de rechter. Het is niet precies bekend waarom hij het zo belangrijk vindt om het conflict uit te blijven vechten. Hij heeft in ieder geval wel aangegeven niet te zullen stoppen tot ze bekend.

Op dit moment heeft Gerard een relatie met zijn nieuwe vriendin Rian van Rijbroek. Zij is ooit op TV verschenen als een beveiligingsexpert in het programma Nieuwsuur, maar het bleek dat zij dit eigenlijk helemaal niet was. Vanuit diverse bronnen wordt vermeld dat Gerard zich teveel door Rian zou laten leiden voor wat betreft zijn procedures met Brigitte. Het is dan ook goed mogelijk dat zij de drijvende kracht achter dit alles is. Overigens heeft Gerard niet zo heel veel interesse in interviews en media-aandacht. Dit is dan ook de reden dat hij de relatie voor een groot gedeelte buiten het oog van het publiek heeft weten te houden. De relatie met Rian bleek namelijk al enige tijd te bestaan voordat dit in de openbaarheid kwam.

Vermogen van Gerard Sanderink

Als je het bovenstaande hebt gelezen dan zal het je niet verbazen dat Gerard Sanderink aanzienlijk wat geld bij elkaar heeft verdiend over de afgelopen jaren. Dit is dan ook de reden dat hij zich echt tot de top van de meest rijke Nederlanders mag indelen. Op dit moment wordt zijn vermogen geschat op een 400 miljoen euro. Wel is het van belang dat dit bedrag gebaseerd is op relatief oude jaarcijfers, een precies bedrag kunnen we dus niet geven helaas. Door het bekende blad Quote is hij wel in de top 50 met rijkste Nederlanders opgenomen.

Kijken we naar het huis van Gerard Sanderink dan zien we dat dit relatief bescheiden is, al helemaal voor een man met zijn vermogen. Hij woont in een herenboerderij die een aantal jaar geleden grondig is verbouwd. Bij dit huis zit uiteraard een grote lap grond waar voor de rest geen woningen op staan. Gerard Sanderink heeft dan ook echt een voorliefde voor de vrij rustige omgeving op het platteland. We weten niet wat voor auto Gerard Sanderink rijdt. Hij heeft in ieder geval wel laten zien dat hij hier niet al te veel om geeft. Van alle miljonairs is het dan ook gelijk één van de meest bescheiden mannen van de top.

Alles te weten komen over rijke Nederlanders?

Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel meer over Gerard Sanderink en over de stappen die hij heeft genomen in het leven. Door de stappen die hij heeft gemaakt is het hem gelukt om tot de echte top van het land te komen. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat hij een mooi vermogen bij elkaar heeft verdiend. Hier heeft hij een prachtig huis van kunnen kopen. Wil je nog veel meer te weten komen over de rijkere groep van ons land? Op deze site hebben we nog meer artikelen voor je geschreven die je zeker even door zou moeten lezen!

Lees ook eens:

Robert van der Wallen: Huis vriendin vermogen bedrijven en meer

Jacob Rothschild Vermogen