De verzekeringen van scooters vergelijken

Als je een scooter hebt, dan wil je natuurlijk absoluut niet dat hier iets mee gebeurt. Helaas kan het wel gebeuren dat je een ongeluk(je) hebt met je scooter of dat er een onderdeel gestolen wordt. Zelfs door slecht weer zou je scooter al lelijk beschadigd kunnen worden, hoe erg je hem ook probeert te beschermen. Hoe dan ook is het verstandig om voor je scooter een verzekering af te sluiten, omdat het anders zou kunnen zijn dat je ineens geconfronteerd kan worden met een grote kostenpost. Hoe weet je wat de beste verzekering voor jou of je scooter is en welke het beste bij je past? En daarnaast: wat kun je het best doen om verschillend verzekeringen te vergelijken?

De eerste stap

In Nederland is het verplicht om je bromfiets te zekeren. Hier vallen dus allerlei soorten tweewielvoertuigen onder, zoals een scooter brommer en snorfiets. De minimale dekking moet de schade zijn die je een ander zou kunnen dienen. Dit ken je waarschijnlijk wel, want het werkt hetzelfde als bij autoverzekeringen. Je bent minimaal verzekerd voor de schade die je bij anderen kunt aanrichten. Als je ook voor je eigen eventuele schade verzekerd wil zijn, dan is daar een bredere verzekering voor nodig. Voordat je naar een scooterverzekering kijkt, is het dus slim om te weten welke verzekering het beste bij jou past. Met een paar euro per maand meer kun je je verzekering namelijk al uitbreiden naar een beperkt casco of allrisk polis.

Verzekeraars vergelijken

Hoe weet je nou bij welke verzekeraar je het beste een verzekering kunt afsluiten? Het gemakkelijkste is om verzekeringen voor brommers en scooters te vergelijken. Dit kun je zelf doen, door apart per verzekeraar te kijken naar wat ze zeggen over hun bromfiets verzekering, maar er zijn ook aparte vergelijkingssites die dit werk voor je doen. Maak je hier gebruik va, dan hoef je slechts een paar gegevens in te vullen (zoals je kenteken en geboortedatum) en vervolgens zie je een lijst van verzekeraars, wat ze je aanbieden en voor welke premie. Op deze manier wordt het jou heel makkelijk gemaakt om een keus te maken.

white motor scooter near building

Opletten

Het is goed om te weten dat een bromfiets niet verzekerd is als deze opgevoerd is. Daarnaast is het opvoeren van een bromfiets an sich al illegaal en kun je hier ook een flinke boete voor ontvangen als je gepakt wordt. Niet doen, dus!