Wat verwachten de experts van bitcoin in 2019? Komt ie terug op 20.000?

Dat de Bitcoin steeds verandert van waarde, dat weten we. In 2017 was iedereen lyrisch over de Bitcoin, 1 bitcoin had een waarde van bijna 20.000 dollar. Nog altijd is de Bitcoin revolutie flink in beweging. Hij verandert veel en vooral vaak. Zal hij weer op zijn top komen?

Juni is de bitcoin-maand van 2019

In juni 2019 kwam de Bitcoin op 13.000 dollar en is de Bitcoin gekte weer losgebarsten. Alleen al na 24 uur daalde de koers weer naar 10.700 dollar. Hoe dit komt en hoe de verandering te werk gaat, is nog altijd onduidelijk. “We zijn jaren geleden gestopt met het bedenken waardoor de stijging komt. We weten het gewoon niet. Er is niet één ding dat je kunt aanwijzen.” Verteld oprichter van handelsplatform Bitcoin, Jouke Hofman, aan de NOS.

Verklaring van veranderende waarde

Er zijn verschillende verhalen die ervoor zorgen dat de koerswaarde van de Bitcoin zo in beweging is, maar de echte reden is nog altijd niet duidelijk. Een van de redenen die het meest gegeven wordt is de verandering op basis van vraag en aanbod. Dit zou een reden kunnen zijn van de recentelijke verandering.

Het gaat goed!

Dat de waarde binnen 24 uur weer daalde is natuurlijk jammer, want de waarde willen bitcoin beleggers natuurlijk zo hoog mogelijk. Alsnog is het volgens analisten verstandig om naar het totaalplaatje te kijken, want het gaat goed met de Bitcoin! De Bitcoin is met 7% gestegen in die week en binnen een maand zelfs met 33%. Volgens analist Josh Rager zal deze trend alleen nog maar omhoog gaan. Het meeset kapitaal zit in de bitcoin en altcoins, een alternatieve bitcoin.

Analist Simon Peters gooit hier nog een schepje bovenop. Hij verwacht dat de waarde nog tot 50.000 dollar of zelfs 100.000 kan gaan stijgen! Een nieuw record boven 20.089 dollar is volgens Peters dus al mogelijk binnen enkele weken. Dit zou kunnen komen doordat professionele beleggers zoals universiteiten en pensioenfondsen niet meer achter willen blijven en ook investeren in de digitale munt. Het institutionele geld zal de prijs opdrijven door meer vraag en beleggers die het kapitaal hebben opgeslagen in stablecoins. Een stablecoin is een cryptocurrency waarbij een vaste prijs gegarandeerd wordt. Dus een veilige keuze je bitcoins in een spaarpotje doen.