Waarom investeren met een hoger risico?

Waarom beleggen? Dit is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. Waarom zou ik gaan beleggen en wanneer start ik, en waarin ga ik dan beleggen? Want je wil uiteindelijk rendement halen uit je belegging. In deze blog lees je waarom investeren met hoog risico je veel kan opleveren.

Je kan heel makkelijk met geld, geld verdienen. Hiervoor hoef je niets anders te doen dan je geld opzijzetten en te gaan sparen terwijl jij lekker achter over hangt op de bank. Maar dan moet het natuurlijk wel wat extra’s opleveren. Wanneer jij langere termijn investeringen doet met een hoog risico zal je zien dat je kansen op rendement verhoogd worden. Dit komt omdat het bedrijf of de crypto waar jij in investeert lange tijd gebruik mag maken van jouw geld. Dit is voor hun voordelig. Voordat we je alles gaan vertellen: lees dit artikel, want hier wordt alles over het halen van rendement doormiddel van een hoog risico uitgelegd.

De voordelen van beleggen

Wil jij nu bitcoin als Cardano kopen of wil jij investeren in een bestaand bedrijf. Wat je ook doet er zitten altijd voor- en nadelen aan. De grote voordelen zijn dat jij meer geld kan halen uit het geld dat jij niet gebruikt. Zo zet je het niet stil op een spaarrekening, maar kan je het investeren in beleggingsfondsen of tegenwoordig dus in cryptocurrency.

Daarnaast kan je een passief inkomen opbouwen. Dit is dus een inkomen waarvoor jij niets meer hoeft te doen. Het enige wat jij hoeft te doen is het in een beleggingsfonds te laten zitten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de periode dat jij investeert.

Waarom investeren met een hoger risico?

Er zijn een aantal redenen waarom jij geld zou moeten investeren met een hoog risico. Zo kan jij meer verdienen op een kortere termijn door vol in te zetten op een bepaalde markt. Dit zie je bijvoorbeeld in de Bitcoin of cryptomarkt. Zo zijn er veel mensen die Ripple kopen, maar dit brengt natuurlijk een risico met zich mee. Omdat je niet 100% zeker weet wat het bedrijf of de online munt gaat doen kan het ook behoorlijk tegenvallen. Daarom wordt het een hoog risico genoemd. Maar het kan ook zijn dat het je in korte tijd enorm veel kan opleveren.

Lange termijn investeringen kunnen slim zijn

Heb jij geld dat jij lange tijd niet van plan bent om te gebruiken, dan kan het een goed idee zijn dat jij lange termijn investeringen gaat maken. Zo weet een bedrijf zeker dat jouw geld voor een langere periode beschikbaar blijft. Hierdoor krijg jij vaak meer geld uitgekeerd. Ook dan kan je nog kiezen voor een investering met een hoger risico, maar dit hoeft dan niet per se. Dit omdat je rendement hoe dan ook al hoger is omdat jij voor langere tijd jouw geld beschikbaar stelt.

Wil je ook over deze langere periode meer risico nemen dan kan je dat natuurlijk wel gewoon doen. Je spaargeld kan zomaar een paar keer over de kop gaan wanneer jij beleggingen doet voor een langere periode achter elkaar.

En weten hoe succesvol dat kan zijn? Lees dan dit artikel eens!