Moeite met rondkomen elke maand? Dit zou je kunnen doen

Veel mensen kennen het wel: aan het einde van hun geld nog een stukje maand nodig hebben. Het is heel vervelend wanneer je denkt dat je het prima moet redden met je budget in een maand, maar toch blijkt dat het je niet lukt om rond te komen aan het einde van de maand. Met als resultaat waarschijnlijk veel stress, geen boodschappen kunnen oden of geldlenen van vrienden. Dit kan anders! Benieuwd wat je zou kunnen doen om de situatie te verbeteren? Wij geven tips.

Een lening afsluiten

Soms heb je niet eens een lening nodig voor jezelf, maar voor je onderneming. In dat geval heb je een zakelijke lening nodig. Als je echt weet dat het even niet lukt met rondkomen maar je wel weet dat je in de toekomst iets gaat doen (loonsverhoging of een nieuwe baan bijvoorbeeld) waardoor er een stuk meer inkomsten bij zullen komen, dan is het slim om een lening af te sluiten. Weet wel dat lenen geld kost, dus dat je niet alleen het geleende geld moet terugbetalen, maar ook de rente die erbij komt kijken. Een rente van een lening kan oplopen tot zo’n 6 of 7%.

fan of 100 U.S. dollar banknotes

Inzicht in je financiën

Om rond te kunnen kopen elke maand, moet het bedrag wat je uitgeeft niet hoger zijn dan het bedrag wat er binnenkomt. Het liefst is het zelfs een stukje lager. Om in te kunnen schatten wat er precies gebeurt waardoor dit telkens niet het geval is, is het slim om een kasboekje te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door in een papieren boekje telkens bij te houden wat je inkomsten en uitgaven zijn.

Investeren is risico’s nemen

In dit artikel zouden we kunnen zeggen dat het zou helpen wanneer je meer gaat werken, maar zo makkelijk is het nou eenmaal niet. Voor ondernemers is het opzetten van een bedrijf vaak een behoorlijke investering, welke zich niet snel zal uitbetalen. Het is in dit soort gevallen dat je in dit soort gevallen eerst grondig gebruikt maakt van een bedrijfslening, voordat je je lening helemaal kunt afbetalen en winst hebt uit je bedrijf.