Gemakkelijk zakelijke pakketten versturen naar Amerika

Wil je een zakelijk pakket versturen naar Amerika, dan gaat dit tegenwoordig op een gemakkelijke en laagdrempelige manier. Of je nou een groot bedrijf bezit of een wat kleinere onderneming, je wilt het op een nette manier doen. De ontvanger dient alles in goede orde te ontvangen, zeker als je een samenwerking wilt voortzetten of aangaan. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over het verzenden van een pakket naar de Verenigde Staten. Vroeger duurde dit soms wel maanden, maar tegenwoordig gaat dit gelukkig een stuk sneller.

Een pakket versturen naar Amerika doe je zo

Een pakket verzenden naar Amerika is heel makkelijk, zeker als je onderstaande stappen goed volgt. Controleer eerst de afmetingen en het gewicht van het pakket. Vul deze gegevens in en kies een vervoerder zoals TNT, DHL en FedEx. Deze pakketdiensten bieden een economy en een express service aan: het verschil zit in de levertijd. Een express levering is sneller bij de ontvanger in Amerika bezorgd.

  1. Controleer het gewicht en de afmetingen
  2. Vul de gegevens in
  3. Kies de verzendoptie en de verzekering
  4. Kies een vervoerder en vul het verzendformulier in
  5. De vervoerder komt het pakket gratis bij je ophalen

That’s it….a piece of cake dus!

Kosten om een pakket te sturen

Een pakket versturen naar Amerika kost vanaf € 29,- voor een economy levering en €38,- voor de express service. Pakketten worden met TNT, DHL en FedEx verstuurd.


Laagste prijs met goede support

Je vindt bij ParcelParcel de laagste prijs en je wordt op een goede manier gesupport. De logistieke specialisten helpen je graag om jouw pakketten, documenten of pallets naar de Verenigde Staten te sturen, op een gemakkelijke en snelle manier. Op deze manier wordt er een hoop werk uit handen genomen en kun je snel weer door met andere werk gerelateerde zaken.

Douaneformaliteiten: zorg dat je weet wat wel en niet is toegestaan

Als je een zending wilt versturen naar Amerika, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je de douaneformaliteiten kent. Hoewel Amerika vrije handel heeft, zijn er wel invoerbeperkingen; alcohol, culturele artefacten, artikelen met honden- of kattenbont, kinderchocolade eieren, aardolie van Syrische oorsprong en producten van landen onder Amerikaans embargo mogen bijvoorbeeld niet. Verder geldt er een importverbod op haarproducten (behalve organische haarproducten), producten van wilde dieren (zoals eieren, veren en honing), producten van huisdieren, drugs, planten en gewassen (hier kunnen vreemde insecten in zitten), medicijnen, fruit en vlees.

Voor de precieze informatie kun je hier terecht.

Een zending moet binnen twee weken worden ingeklaard bij de Amerikaanse douane. Is dit niet het geval, dan wordt de zending teruggestuurd.