Essentiele kantoormeubelen voor een complete werkplek

Een goede werkplek is voorzien van goede kantoormeubelen. Weet jij waar een complete werkplek aan moet voldoen? Wij zetten het voor je op een rij.

Wanneer jij jouw kantoor wil gaan inrichten dan ga je dit zo sfeervol mogelijk doen. Maar wat vaak wordt vergeten is hoe belangrijk goede kantoormeubelen zijn. Het begint dan bij een goede bureaustoel en een ergonomisch bureau. Maar hier eindigt het niet, er zijn namelijk nog een aantal essentiële kantoormeubelen om je werkplek compleet te maken.

1.    Een goede bureaustoel

Als je denkt aan kantoormeubelen dan zal een goede bureaustoel misschien wel het eerste zijn waar jij aan denkt. Dit is niet gek, want dit is misschien ook wel het belangrijkste onderdeel. Daarom hebben wij hem ook op nummer één in onze lijst staan. En goede bureaustoel kan ervoor zorgen dat jij langere tijd achter je computer kan zitten zonder klachten. Een goede bureaustoel is voorzien van allerlei in te stellen hoogtes. Zo kan je de rugleuning naar voren en achteren doen, de hoogte van de zitting, maar ook je armleuningen. Zo weet je zeker dat je de perfecte houding aanneemt achter je bureau.

2.    Verstelbaar bureau

Op nummer twee komt toch wel het bureau. Wist je dat de meeste mensen op een verkeerde manier werken doordat ze constant naar beneden moeten kijken richting hun toetsenbord. Voor de stand van je nek is dit enorm slecht en daarom hebben ze verstelbare bureaus ontwikkeld. Je kan deze zo hoog zetten als je zelf wil.

3.    Een laptop standaard

Je hoort steeds vaker dat er wordt gezegd dat je staand moet gaan werken. Dit is niet gek, want staand werken is heel goed voor je. Zo werk je op een fysiekere manier waardoor je ook bewezen geconcentreerder blijft. Een laptop standaard kan hierbij helpen. Deze kan je op je bureau zetten en doormiddel van verschillende plateau’s kan je de hoogte hiervan instellen. Zo kan je staand achter je bureau werken.

4.    Archiefkast met slot

De tijd van saaie seksloze archiefkasten is al jaren gevlogen. Zo zijn er allerlei prachtige designkasten die je prachtig in je nieuwe kantoor kan zetten. Want je wil alles wel op een veilige manier opbergen, maar een archiefkast moet niet ten koste gaan van de sfeer in je kantoorruimte.

5.    Verduistering

Iets wat je misschien niet gelijk ziet als een meubelstuk voor in je kantoor, maar waar je kantoor zeker niet zonder kan is goede verduistering. Je wil licht in je kantoorruimte, maar je wil ook weer niet te veel licht binnenkrijgen. Hierbij moet je opzoek gaan naar een gouden formule. Gordijnen, lamellen of misschien raambeplakking kunnen hierbij helpen.

Een ontspannen en ergonomisch kantoor.

Je wil opzoek gaan naar een goede mix tussen ergonomie en ontspanning in je kantoor. Waar jij bijvoorbeeld in de werkruimtes enorm let op ergonomische stoelen kan je in de kantine bijvoorbeeld een lounge bank neerzetten. Dit om ook wat ontspanning op het kantoor te krijgen. Zet ook zeker wat echte planten in het kantoor en kies voor opvallende kunst aan de muren dat inspirerend kan werken.  Wist je trouwens dat echte planten op kantoor zorgen voor minder ziekte verzuim? Bekijk het artikel hierboven voor meer info.