Dit zijn de raambekledingtrends van 2021

Het nieuwe jaar is alweer eventjes van start en langzaam kruipen we richting de lente. Dat betekent dat je misschien ook weer zin krijgt om het huis klaar te maken voor een nieuw seizoen. De winterdecoratie mag weer op stal, je haalt weer wat nieuwe planten en bloemen in huis én je denkt misschien wel na over nieuwe raambekleding. Maar waar maak je nou in 2021 de blits mee op het gebied van raambekleding? Wij vertellen jou dé trends van 2021. Lees dus zeker even verder.

Wil jij binnenkort jouw interieur een flinke upgrade geven? Dat begrijpen we wel. Want wie kiest voor nieuwe raambekleding, bijvoorbeeld van www.ilumio.nl, zal direct zien hoe erg je interieur daarvan opknapt. Onbewust drukt raambekleding een flinke stempel op de look ‘nd feel van je woonkamer of slaapkamer. Negatief als je raambekleding verouderd is, maar des te positiever wanneer je voor nieuwe gordijnen, jaloezieën of lamellen.

  1. Roljaloezie met natuurlijke tinten

Dit jaar zien we overal natuurlijke tinten en stoffen terugkomen. Zo ook in jouw woonkamer of slaapkamer. Roljaloezie kun je natuurlijk in alle kleuren, maten en stoffen krijgen. Maar wie mee wilt gaan met de trend van dit jaar, kiest voor natuurlijke kleuren en materialen. Denk aan katoen, jutte of houten jaloezieën. Zo haal je heel gemakkelijk de natuur in huis. En dat is fijn, want natuur staat natuurlijk voor rust en ontspanning.

  1. Gordijnen van velours

Ook dit jaar kun je weer met een gerust hart gordijnen ophangen in je woning. Maar wie hip uit de hoek wil komen, zorgt ervoor dat de gordijnen lekker lang zijn. Deze kun je dan prachtig nonchalant draperen over de vloer, alsof het de sleep van een trouwjurk is. Hierdoor creëer je een prachtige en chique stijl in je woonkamer of slaapkamer.

Een andere trend op het gebied van gordijnen is velours. Door te kiezen voor deze zachte en chique stof trek je een prachtige stijl door in je woning. Je kan velours namelijk ook op de bank teruglazen komen door leuke kussens of in de slaapkamer als dekbedovertrek. Het voordeel van velours is dat de stof vaak donker van kleur is, wat fijn is voor verduisterende gordijnen. En daarnaast heeft deze stof zo’n prachtige typische glans.

  1. Eenvoudig doch stijlvol

We zien dit jaar ook veel stijlvolle en eenvoudige raambekleding voorbijkomen. Denk aan natuurlijk bruin, verschillende tinten grijs en gemêleerd wit. Allemaal eenvoudige en natuurlijke stoffen die zorgen voor een kalm en sereen gevoel.  Kies daarnaast voor een strakke plooi in je gordijnen. Deze wavegordijnen geven een soepel, regelmatig en luchtig effect aan je raambekleding. Het voelt bijna alsof de wind ermee heeft gespeeld, zo natuurlijk! Je kunt qua stof voor veel verschillende soorten kiezen, denk aan stevige stoffen. Maar ook luchtige vitrage of een inbetween stof doet het goed als wavegordijn.

Denk aan de afwerking

Wie kiest voor nieuwe raambekleding doet er goed aan om de afwerking niet uit het oog te verliezen. Hoe wil je de raambekleding straks ophangen? Wil je het straks vanaf de bank kunnen bedenken met een afstandsbediening? En kies je voor rails of voor haakjes? Goed om daar vooraf over na te denken.