4 redenen om voor een refurbished iPhone te kiezen

De nieuwste smartphones kosten handenvol geld, terwijl de specificaties vaak niet eens zo heel veel anders zijn dan die van de voorganger. Steeds meer mensen vinden het dus niet waard om de nieuwste smartphone te kopen. Ben jij op zoek naar een nieuwe telefoon maar hoef je niet per se het nieuwste van het nieuwste? Maar wil je wel gewoon een goede telefoon mét garantie? Een refurbished iPhone kan dan wel eens een goede keuze voor jou zijn. Waarom? Dat lees je hier!

1. Veel voordeliger

De belangrijkste reden om voor een refurbished telefoon te kiezen, is omdat deze voordeliger is dan een nieuw exemplaar. Kies je bijvoorbeeld voor een refurbished iPhone 11, dan scheelt het algauw €100 met een nieuw exemplaar. Op oudere toestellen kan het prijsverschil oplopen tot 50% of zelfs meer!

2. Garantie en kwaliteit

Wanneer je een iPhone refurbished koopt bij een aanbieder met het Keurmerk Refurbished, dan weet je zeker dat het met de kwaliteit van het toestel meer dan in orde is. Ook krijg je hier garantie op je toestel. Onterecht wordt er vaak gedacht dat een refurbished toestel een tweedehands toestel is, maar hoewel het toestel zeker gebruikt kan zijn, is deze helemaal nagekeken en zijn onderdelen eventueel vervangen.

3. Veiliger dan tweedehands

Natuurlijk kun je op Marktplaats of via via een tweedehands iPhone kopen. En als je geluk hebt, koop je dan een prima toestel. Toch vragen veel particulieren voor een gebruikt toestel vrijwel net zoveel als wat een refurbished exemplaar kost. En dan heb je geen garantie (buiten eventuele fabrieksgarantie). Ook weet je niet wat er eventueel mis is met het toestel. Vochtschade zie je vaak niet aan de buitenkant maar kan altijd problemen opleveren, ook later. Heb jij je toestel dan van een particulier gekocht, zit jij mooi met de gebakken peren!

 4. Duurzaam

Tot slot is het kopen van een refurbished toestel veel duurzamer dan de aanschaf van een nieuwe. We proberen allemaal steeds meer rekening te houden met het milieu en een nieuwe telefoon kopen staat daar een beetje haaks op. Hoewel producenten de toestellen ook steeds duurzamer produceren, is alles wat wij kopen weer een extra belasting voor het milieu. Koop je een refurbished toestel, dan draag je dus een steentje bij aan duurzaamheid.