Zo vind je de perfecte sportschoen

Wil jij (weer) beginnen met sporten? Of merk je dat jouw sportschoenen niet meer goed zijn? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe sportschoenen. En niet zomaar schoenen, maar de perfecte! In deze blog geven we jou graag tips hierover.

Als je een goede sportschoen draagt is dat niet alleen omdat je mee wilt met de mode. Maar een verouderde sportschoen of een schoen die niet goed zit is ook nog eens slecht voor je voeten en voor de rest van je lichaam. Zo ga je bijvoorbeeld verkeerd staan of je krijgt last van je heupen. Goed idee om nieuwe te kopen dus zodra je last krijgt!

En merk je straks dat je het toch lastig vindt om de perfecte schoen online te vinden? Dan kan je altijd even bellen met bijvoorbeeld de aktiesport klantenservice of ga even langs in de winkel.

Tip 1: koop schoenen omdat ze lekker zitten niet omdat ze mooi zijn

Veel mensen willen de mooiste sportschoenen hebben, maar dat betekent niet dat ze direct goed aansluiten aan jouw voeten. Ze moeten goed zitten, dát is belangrijk.

Tip 2: ga voor genoeg ruimte

Als je gaat sporten dan zullen je sporten gaan zwellen. Dat komt door de hitte. Zorg dus voor genoeg ruimte. Dit kan je testen door een duim te plaatsen tussen de achterkant van je hiel en de achterkant van de schoen. Past het? Dan zit je schoen goed! Bij het breedste gedeelte van je voet heb je ongeveer een halve centimeter nodig. En als je loopt en met je voet tegen de rand van de schoen komt dan is de schoen te klein.

Tip 3: buigen

Waar je je schoen voor gaat gebruiken kan natuurlijk verschillend zijn. Een tennisschoen is anders dan een schoen om mee te gaan hardlopen. Maar een schoen moet altijd buigen op hetzelfde punt als waar jouw voet buigt. Als dit niet gelijk is aan elkaar kan je last krijgen van je voeten. Daarom is de juiste schoen zo belangrijk, want een tennisschoen geeft andere ondersteuning dan een hardloopschoen. Ga dus direct in de goede hoek zoeken!

Weten of je een sportblessure hebt door het dragen van de verkeerde schoenen? Je kan het hier lezen!