In 3 stappen meer wooninspiratie

Ga jij binnenkort verhuizen of wil je jouw huis een make-over geven? In deze blog willen we jou graag meer inspiratie geven voor het doen van meer wooninspiratie dat past bij jouw wensen en smaak! Lees je mee?

Over smaak valt te twisten, dat weten we allemaal! En juist daarom is het belangrijk dat jij inspiratie op doet op een manier die niet alleen bij jou past, maar ook aansluit bij jouw eisen en wensen. Hoe pak je dit het makkelijkste aan? Volg dit stappenplan.

Heb je hulp nodig of wil je bijvoorbeeld een vraagstellen over een bepaald product of meubelstuk dat je graag wilt hebben? Je kan altijd contact zoeken met jouw favoriete woonwinkel, zoek bijvoorbeeld eens op fonq klantenservice om erachter te komen hoe je in contact kunt komen.

Stap 1: Maak een moodboard

Een moodboard is stap 1. Je kan een online moodboard maken door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar plaatjes op Pinterest of de folders van woonwinkels online te bekijken en jouw favoriete meubels eruit te halen. Je kan ook alles uitprinten en opplakken. Of knip direct jouw favoriete plaatjes uit woonbladen. Plak alles op een groot vel en hang dat op in de woonkamer. Zo gaat inspiratie leven!

Stap 2: Onderzoek de woontrends

Deze stap gaat vaak gepaard met het maken van een moodboard. Maar welke woontrends zijn er eigenlijk op dit moment? Door hier dieper in te duiken kun je vanzelf merken van welke woontrend jij blij wordt. Wellicht kunt je dit direct doorvoeren in jouw plan! En je wordt ook nog eens volop geinspireerd.

Stap 3: Binnenkijken bij andere mensen

Zodra je weet welke richting je op wilt kan het leuk zijn om bij mensen binnen te kijken. Dit kan door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar mensen die hun huis hebben omgegooid in de buurt. Maar zoek ook zeker online. Op Instagram kan je met veel mensen mee kijken die bezig zijn met hun huis. Hier vind je vaak heel veel inspiratie. En je hoeft dan ook niet direct bij iemand op de stoep te staan. Je kan gewoon online even binnen spieken.

Bekijk bijvoorbeeld hier de leukste Instagram-accounts over interieur.