Zo haal je alles uit jouw zakelijke mobiel

Een telefoon is tegenwoordig het verlengde van onszelf. Ook op de werkvloer! We doen er ons werk op, sluiten snel een deal via de app, sturen nog belangrijke stukken door naar die collega en melden ons af voor een meeting. We kunnen niet zonder onder zakelijke smartphone. En daarom vertellen we jou in deze blog hoe je alles eruit kan halen wat erin zit. Want dat is de juiste mentaliteit! Lees je mee?

Dit zijn de beste tips die je moet weten als het gaat om jouw zakelijke smartphone:

1. Kies voor de juiste zakelijke bundel

Heb jij een eigen zaak? Dan kun je jouw zakelijke telefoonabonnement opgeven tijdens je belastingaangifte. Hierdoor wordt het direct een stuk voordeliger. Maar dat je niet alleen, je wilt niet te veel betalen voor wat je nodig hebt. En je wilt niet te veel krijgen dan je gebruikt. Als je voor jezelf een maand bijhoudt, vaak kun je dit ook in de applicatie van je huidige provider terugvinden of op je afschriften, dan weet je precies wat je nodig hebt in de maand. Denk aan de juiste belminuten en internetbundel.

2. Het juiste toestel

Omdat je zoveel op je mobiele telefoon doet, is het ook belangrijk dat je een mobiel hebt waar je prettig op kunt werken. Zo heb je vandaag de dag telefoons waar je makkelijk op kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 13 Pro. Het grote scherm zorgt ervoor dat je gemakkelijk stukken kunt doorlezen, eventueel nog iets kan aanpassen in Word of zonder problemen een videocall via ZOOM kunt bijwonen.

3. Ook voor privégebruik

Je kan tegenwoordig ook gemakkelijk verschillende werkomgevingen maken op je toestel. Op deze manier heb je maar één telefoon nodig en kun je toch jouw werktelefoon uitschakelen, waardoor je geen belletjes of appjes meer over werk krijgt. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp Business of het gebruik van een dual sim in jouw telefoon. Eén telefoon is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens duurzamer voor het milieu. En jij houdt tóch prive- en zakelijke gegevens van elkaar gescheiden.

4. Let op de veiligheid

Als je op jouw zakelijke mobiel informatiegevoelige informatie ontvangt dan wil je wel graag dat deze veilig zijn en blijven. Zorg er daarom voor dat je cybersecurity heel serieus neemt. Denk bijvoorbeeld aan unieke wachtwoorden voor jouw bedrijfssystemen, maar ook social media. Ook gebruikmaken van tweestapsvertificatie is verstandig om te doen. Op deze manier is het voor hackers veel moeilijker om toegang te krijgen tot jouw account. Doordat er eerst een vertificatiecode op de mobiel wordt ontvangen die je vervolgens in moet voeren.

Hier lees je daar meer over!

Verlenging van je bureau

Je mobiele telefoon of smartphone is dus vandaag de dag een verlenging van je bureau. Je kan onderweg een klap geven op wat nodig is zodat je werknemers of opdrachtgevers door kunnen. Maar je kan na werktijd ook overschakelen naar de privé-modus. Het is des te belangrijker voor je zakelijke toestel dat alles goed beschermd en afgeschermd is. Je wil tenslotte niet dat je wordt gehackt en belangrijke onderdelen wordt uitgelekt.