Zakelijke smartphone kopen: zo bezuinig je daarmee op de kosten

Heb je een smartphone nodig voor zakelijk gebruik, dan wil je natuurlijk niet dat dat al te hoog in de kosten loopt. Het is immers gewoon praktisch en je hebt het nódig. Dan wil je daar natuurlijk niet onnodig veel geld aan uit hoeven geven. Gelukkig zijn er een aantal tips die ervoor zorgen dat een zakelijke telefoon echt niet duur hoeft te zijn. Wij presenteren ze je in dit artikel.

Abonnement

Om maar even bij het begin te beginnen: de grootste kostenpost gaat waarschijnlijk de telefoon zijn, gevolgd door de kosten van een abonnement. Kies je ervoor het abonnement af te sluiten in combinatie met de aanschaf van een nieuw toestel, dan kan dit een aantrekkelijk maandelijks bedrag zijn. Of juist niet aantrekkelijk. Zeker niet wanneer deze kosten nog náást de kosten van je reguliere telefoon komen. Blijf abonnementen, zoals sim only vergelijken om erachter te komen wat het voordeligste abonnement is, en bedenk voor jezelf wat je écht nodig hebt, en wat vooral niet. Zo is de sim only van Simyo erg betaalbaar.

Bellen versus internet

Een telefoon voor zakelijk gebruik zal je waarschijnlijk minder gebruiken voor internet. De kans is groter dat je er meer mee zal bellen dan dat je urenlang door Instagram scrollt. Sluit daarom alleen een abonnement af met kenmerken waarvan je zeker weet dat je ze nodig hebt. Vaak kun je na het afsluiten van je abonnement ook achteraf nog aanpassingen maken.

Geef het aan bij je werkgever

Een zakelijke telefoon schaf je natuurlijk niet aan omdat je het nou zo leuk lijkt om twee telefoontoestellen te bezitten, maar omdat je het nodig hebt om je werk goed uit te kunnen voeren. Durf daarom dit ook zeker aan te kaarten bij je werkgever. Het ergste wat je kan overkomen is dat je voorstel afgewezen wordt. Maar: nee heb je, ja kan je krijgen, niewaar?

Refurbished

Een hele goede optie om een nieuwe telefoon aan te kunnen schaffen voor een zachtere prijs dan je gewend bent is om te kiezen voor een refurbished model. Deze telefoons zijn in principe tweedehands, maar zijn door experts dermate gerepareerd. En verbeterd dat ze de kwaliteit van een nieuwe telefoon hebben. Voor een zachtere prijs.