De voor en nadelen van een uitvaartverzekering

Het is een lastige vraag om over na te denken. Moet ik een uitvaartverzekering afsluiten of niet? Want hoeveel kost zoiets eigenlijk en moet je dat dan ook nu al afsluiten? We geven antwoord op al je vragen.

 

Uitvaartverzekering

Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering is dat je zeker weet dat je nabestaanden niet voor de kosten op komen te draaien. Het is een fijn gevoel om te weten dat er op een goede manier afscheid van je genomen kan worden en dan de mensen die de begrafenis moeten regelen, niet voor onvoorziene kosten komen te staan.

 

Kosten van een uitvaart

De meeste mensen beseffen niet hoe duur een uitvaart eigenlijk kan zijn. Er komt een heleboel bij kijken. Hoeveel kost een uitvaart eigenlijk in Nederland? De kosten voor een uitvaart kunnen al gauw oplopen tot 7000 of 10.000 euro. Afhankelijk van de keuzes die je maakt. Wanneer je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, betaal je vaak tussen de 7 en 15 euro in de maand aan de verzekering. Dat geld kan je in de maand waarschijnlijk best missen, maar is een te groot bedrag op in een keer op te hoesten.

 

Gecombineerde uitvaartverzekering

Je kan er ook voor kiezen om een gecombineerde verzekering af te sluiten. Je hebt een uitvaartverzekering waarvan de grootste kosten worden betaalt als je komt te overlijden. Zelf heb je ernaast ook gespaard voor de uitvaart en dat bedrag kan worden besteed aan speciale wensen. Hierbij kan je denken aan een iets luxere kist of een rouwadvertentie in de krant.

 

Nadelen van een uitvaartverzekering

Het hebben van een uitvaartverzekering op zich, is nooit een nadeel. Het is een fijn gevoel om je zaken op orde te hebben en te weten dat er een uitvaart komt waar jij het ook mee eens bent. Het nadeel van een uitvaartverzekering is dat soms niet alle gemaakte kosten kunnen worden vergoed. Bij een aantal verzekeraars krijg een standaard bedrag. De rest moet je er zelf bijleggen als je daar overheen gaat. Soms is het ook zo dat er via de uitvaartverzekering een uitvaartondernemer uitgekozen wordt en ook de plaats waar de uitvaart gehouden moet worden.

 

Voor wie is het handig?

Misschien denk je wel dat je nog helemaal geen uitvaartverzekering nodig hebt. Of dat het altijd later kan. Eigenlijk kan iedereen het beste een uitvaartverzekering afsluiten. Tenzij je genoeg geld hebt en zeker weet dit te behouden. De meeste mensen beschikken echter niet zomaar over het geld voor een uitvaart. Een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan je weet dat het bedrag ooit uitgekeerd zal gaan worden. Het is niet alleen het risico voor het overlijden, maar ook een zekerheid voor de nabestaanden. Hoe jong of oud je ook bent.