crop women with modern smartphone in shop

Welke content moet er in mijn webshop?

Als je het goed aanpakt, is jouw webshop je belangrijkste bron van inkomsten. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat je jouw webshop succesvol inricht. Bezoekers van je website moeten namelijk kunnen vinden wat ze willen – zo slaag je op het gebied van conversie! Hierin is content de sleutel naar succes. We leggen je er meer over uit!

Welke content is er mogelijk?

Content bestaat in veel verschillende vormen. Door de combinatie van verschillende elementen te maken, zorg jij voor een unieke website die niet alleen voor de juiste informatie zorgt, maar die ook jouw identiteit laat zien. Zo pas je content op de volgende manieren toe:

  • Foto’s: zorg ervoor dat al jouw producten foto’s bevatten van hoge kwaliteit.
  • Tekst: door je teksten op een bepaalde manier te schrijven, zorgt Google ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Zo ben je makkelijker te vinden voor je klanten.
  • Kleurgebruik: jouw webshop zelf is opgebouwd uit verschillende vakken, waardoor je eenvoudig met het kleurgebruik speelt. Je laat hier je huiskleuren naar voren komen, natuurlijk op een manier die er goed uit ziet.
  • Video: wil jij een kijkje achter de schermen geven op een unieke manier, dan is het een leuk plan om een bedrijfsvideo te laten maken. Deze is niet heel prominent aanwezig, maar plaats je op een “over ons”-pagina. De kijkers zijn dus sowieso geïnteresseerd.

Hoe pas je content toe?

Niet elke content zal op iedere doelgroep even goed aanslaan, dus is het aan jou om de combinatie van de verschillende elementen te maken. De juiste resultaten maak je door onderzoek te doen. Met web analytics meet je welke content er wel aanslaat en welke juist niet. Je gebruikt meerdere versies van je website en verzamelt de resultaten hiervan. Welke resultaten het beste werken, pas je direct toe, zodat je gemakkelijk naar de perfecte website werkt, gevuld met gave en functionele content.

Best4u

Het kan lastig zijn om zelf te bepalen welke content er gemaakt moet worden, om nog maar te zwijgen over hoe je deze content gaat realiseren. Het is geen schande om hulp te vragen. Sterker nog: door met een partij als Best4u te werken, weet je zeker dat jouw webshop er volledig uitziet zoals je wil. Een Magento webshop laten maken was nog nooit zo makkelijk: jij vertelt wat je wil en Best4u voert het uit!