macbook pro on brown wooden table

Vier tips voor startende ondernemers

Er komt veel kijken bij het starten van een onderneming. Je moet van tevoren veel regelen, maar ook wanneer je bent gestart komt er veel op je af. Je wilt tenslotte dat jouw idee een succes wordt en dat je onderneming gaat groeien. Toch komt het regelmatig voor dat ondernemers niet bereiken waar zij op hadden gehoopt. Daarom geven wij vier tips voor startende ondernemers. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter. 

Voer een marktonderzoek uit

Voordat je start met je onderneming is het belangrijk om een marktonderzoek uit te voeren. Je wilt natuurlijk weten of jouw product of dienst kans heeft in de huidige markt. Door middel van een marktonderzoek krijg je veel informatie wat helpt voor een doelgerichte marktbewerking. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in de wensen en behoeften van potentiële klanten en kun je een plan maken hoe je hierop in kunt spelen. Daarnaast krijg je ook inzicht in hoe je jouw onderneming kan onderscheiden ten opzichte van de concurrenten.

Bepaal je doel en strategie

Stel bij de start van jouw onderneming een doel vast. Bedenk goed op welke doelgroep je je gaat richten en wat je hiermee wilt bereiken. Pas vervolgens een goede strategie toe om jouw doel te behalen. Je kunt doelen stellen voor de korte termijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een doel te stellen voor de lange termijn. Het is belangrijk dat je slechts één of enkele doelen vaststelt, zodat je hier goed op kunt focussen.  

Blijf ontwikkelen

Zorg ervoor dat je vooral in de beginfase van jouw onderneming veel gaat testen, meten en analyseren. Op deze manier kom je erachter wat wel en niet werkt en kun je eventuele veranderingen doorvoeren. Onderzoek bijvoorbeeld welke producten, diensten of advertenties goed worden ontvangen door de klant. Door middel van daadwerkelijke cijfers en statistieken kun jij de juiste keuzes maken. 

Registreer je gewerkte uren

Zorg ervoor dat je duidelijk inzicht krijgt in jouw gewerkte uren. Door middel van urenregistratie kun je inzicht krijgen in jouw gewerkte uren per project. Werk je met jouw onderneming voor andere bedrijven? Dan kun je altijd jouw gewerkte uren verantwoorden. Daarnaast kan het registreren van uren je helpen met het maken van een toekomstige planning. Dit komt doordat je duidelijk inzicht hebt in de tijd die jij aan een bepaalde klant of bepaalt project hebt besteed. Je kunt eenvoudig en efficiënte uren registreren via een app of je kunt gebruik maken van Excel.