Wat zijn de voordelen van een internet spaarrekening?

Sparen is natuurlijk altijd handig. Je weet maar nooit wanneer je ineens wat extra geld nodig hebt. Tegenwoordig kan je ook gemakkelijk internetsparen, maar wat is dat nou precies?

Digitaal tijdperk

Nu we bijna niet meer zonder internet kunnen en alles digitaal gaat, is het bijna ondenkbaar dat het beheren van je geld anders gaat. We kennen natuurlijk het internetbankieren als sinds een aantal jaar. Er gaat steeds meer en meer via internet en je hoeft bijna nooit meer naar de bank toe. Zo gaat dat ook met een nieuwe spaarrekening. Een internet spaarrekening is eigenlijk precies hetzelfde als een gewone spaarrekening, je beheert hem alleen volledig via het internet.

Wat is een internetspaarrekening?

De stap van papier naar de computer of smartphone is logisch, maar wat kan je nou precies met zo’n internet spaarrekening? Het werkt iets anders dan de meeste spaarrekeningen die je gewoon bij de bank opent. Een internet spaarrekening heeft namelijk een vrije manier van omgaan met het geld. Een deposito spaarrekening is bijvoorbeeld anders. Dan zet je een bedrag voor een bepaalde tijd vast om meer rente te behalen. Bij internetsparen blijf je dezelfde rente houden ongeacht het geld dat je van je rekening haalt.

Vrij van beperkingen

Een internet spaarrekening is dus een rekening die via internet te beheren valt. Daarbij gelden geen beperkende voorwaarden zoals een beperkt aantal keer opnemen en storten. Bij sommige banken kan het echter zo zijn dat er wel bepaalde beperkingen gelden. Dat gaat dan vaak om een andere soort spaarrekening die je ook via internet kan afsluiten. Let er dus goed op wat voor soort rekening je afsluit. Niet alle banken hebben dezelfde voorwaarden. In sommige gevallen moet je bijvoorbeeld ook een betaalrekening openen als je een nieuwe klant bent.

Alleen online zaken regelen

Het grote verschil tussen een gewone spaarrekening en een internet spaarrekening is dat een normale rekening je ook de optie biedt om zaken offline te regelen. Bijvoorbeeld geld overboeken via de telefoon of een bankafschrift ontvangen. Tegenwoordig zijn offline bankzaken bijna niet meer nodig. Je bij- en afschriften bekijken, geld overboeken, je saldo bekijken. Elk uur van elke dag, kan jij bij je geld en kan je zelf je zaken regelen.