Wat zijn de populairste vespa’s van dit moment?

Vespa’s kwamen vroeger al op als populaire scooters in Italië (ken je het retro model nog?) en zijn ook tegenwoordig niet meer weg te denken van de weg. Nu misschien wat meer ontwikkeld, wat meer power en wat sneller: maar de populariteit van het merk heeft zelfden een deukje ervaren. Kom je een stad als Amsterdam binnen, dan zie je direct tientallen, misschien wel honderden Vespa’s voorbij scooteren. Wil je een Vespa kopen in Amsterdam, dan zijn onderstaande modellen misschien goed om in overweging te nemen.

Vespa Elettrica

Nu veel verschillende scootermerken een elektrische scooter op de markt brachten, kon populair scootermerk Vespa eigenlijk niet achterblijven. Het is een duurzame variant op de tradionele scooter, met als groot voordeel dat hij geen benzine nodig heeft. Niet alleen fijner voor het milieu, ook prettig voor de portemonnee. De Vespa Elettrika kan zichzelf binnen een uur tot wel 80% opladen en heeft een actieradius van 100 kilometer. Hij is nu nog enkel verkrijgbaar in een aluminiumkleur, wel met combinatie van verschillende accentkleuren.

Vespa custom

Het customizen van dingen is de laatste jaren erg populair, omdat ze mogelijkheid van iets personaliseren een product een stuk persoonlijker en unieker maakt. De custom scooter van Vespa biedt je de mogelijkheid om je scooter zo uniek maken als je zelf wilt en is daarmee altijd de perfecte scooter voor jou. En eerlijk: wetende dat jij de enige in de wereld bent die precies díe scooter hebt is eigenlijk heel leuk, toch?

Vespa Sprint

Waarschijnlijk het meest populaire model binnen de Vespa scooters. De Vespa sprint is een compacte scooter met de juiste set van power, beweeglijkheid en een prettige wegligging. Daarnaast ziet het model er ook esthetisch fraai uit en is hij verkrijgbaar in een breed scala aan verschillende kleuren. Zo zit er dus altijd wel iets bij wat jou aanspreekt.

Vespa retro

Zijn die gloednieuwe dingen niets voor jou, dan is er altijd nog de mogelijkheid om tweedehands een retro model op de kop te tikken. Daar moet misschien nog wel iets aan gesleuteld worden, maar wie geen twee linkerhanden heeft beleeft daar misschien nog wel wat plezier aan. Voor een paar honderd euro (dat varieert natuurlijk per model) kun je via Marktplaats nog wel een oude Vespa scooter bemachtigen.