Dit zijn de goedkoopste elektrische auto’s van 2020

De elektrische auto is de auto van de toekomst. Uiteindelijk zullen benzine- en dieselauto’s helemaal verboden gaan worden, met name om het milieu te sparen. Voor iedereen die nu, of binnenkort, een nieuwe auto gaat aanschaffen is het dus een overweging om nu al voor elektrisch te gaan of niet. De elektrische auto’s hebben de naam duur te zijn, een beeld dat mede komt dankzij de dure Tesla’s die we veel zien. Vooral nu de subsidie verlaagd is, is de vraag naar goedkope, elektrische auto’s hoger. Welke elektrische auto’s zijn nu, begin 2020, de goedkoopste?

Benieuwd naar het volledige elektrische aanbod, en wat er binnenkort komen gaat? Bekijk de elektrische auto’s hier. 

Seat Mii Electric

De kleinste auto’s zijn ook bij de elektrische varianten het goedkoopst, de Seat Mii voorop. Het voordeel van de Mii is dat deze compact is, een ideale stadsauto dus. Dankzij het relatieve lage gewicht kan met de kleine accu toch een actieradius van gemiddeld 200 kilometer gehaald worden. Oftewel, dit is de ideale auto als tweede auto of voor degenen die weinig kilometers maken maar wel duurzaam van A naar B willen komen.

Volkswagen e-Up!

De kleinste telg uit de Volkswagen garage is de Up!, en deze is tegenwoordig ook in een elektrische variant verkrijgbaar. Wederom een leuke, kleine stadsauto, wat hem betaalbaar maakt. De actieradius is ook hier gemiddeld zo’n 200 kilometer, wat hem geschikt maakt voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer.

Smart EQ

Smart, dat tegenwoordig van Mercedez-Benz is, heeft drie succesvolle modellen elektrisch gemaakt. Zo zijn zowel de Smart Fortwo, Fortwo cabrio en de Forfour elektrisch te krijgen. De tweezitters zijn altijd al de ultieme stadsauto geweest, deze parkeer je met gemak dwars op een parkeerplek zodat er twee kunnen staan! De Forfour weet het voor elkaar te krijgen om met weinig extra ruimte toch vier personen te kunnen vervoeren. Nadeel van de elektrische Smarts is de actieradius, bij net 100 kilometer gemiddeld houdt het wel echt op. Alleen geschikt dus voor in de stad, met op elke hoek een laadpaal!

Volkswagen e-Golf

Ben je op zoek naar een volwaardige auto, bijvoorbeeld om zakelijk te gebruiken? Dan is de e-Golf de voordeligste keuze. Een bijzonder ruime auto waar met gemak 4 personen inpassen, een kinderzitje geen enkel probleem is en die ook comfortabel op de snelweg rijdt. De elektrische variant heeft een actieradius van net geen 200 kilometer gemiddeld, wat hem op dit moment voor intensief zakelijk gebruik minder geschikt maakt. Maar de ontwikkelingen staan niet stil!