Voordelen van een online boekhoudprogramma voor ZZP’ers

Als je ZZP’ers vraagt wat ze het vervelendste vinden aan hun werk als zzp’er zullen ze vast antwoorden dat ze de grootste hekel hebben aan de administratieve kant van het verhaal. Hoewel men vroeger boekhouden vooral met papiertjes, bonnetjes en mappen deed is inmiddels  heel veel gedigitaliseerd. En gelukkig maar want dat scheelt ontzettend veel werk! Nu kun je ervoor kiezen om als ondernemer zelf alles bij te houden wat te maken heeft met de boekhouding van jouw bedrijf, maar je zou ook de hulp in kunnen schakelen van een online boekhoud programma. Benieuwd wat dit precies inhoudt? Wij leggen het je uit.

Overal toegag tot je boekhouding

Het fijne is dat je met een online boekhoud programma zoals Rompslomp boekhouding voor ZZP’ers niet afhankelijk bent van een locatie om toegang te hebben tot je boekhouding. Of je nou thuis achter je laptop zit of in een bibliotheek inlogt op een openbare computer, je kunt vanaf overal en op elk tijdstip je online boekhouding bekijken en aanpassen.

aantrekkelijk mooi, binnenshuis, blijdschap

Facturen zijn zo gemaakt

Het maken van facturen is door een online boekhoudprogramma extreem makkelijk. Daarnaast kan hij afzenders onthouden, waardoor je niet telkens alle gegevens van een afzender hoeft in te vullen. Ook is het digitaal versturen van facturen een stuk beter voor het milieu, omdat het geen papier kost. Een klant kan de factuur dus zelfs binnen een paar uur betaald hebben, omdat het digitaal versturen zo snel gaat.

Handige communicatie met accountant

Het communiceren met je accountant wordt een stuk makkelijker wanneer hij of zij ook digitaal inzicht heeft in al je gegevens. Je kunt je accountant heel simpel toevoegen als extern persoon in je boekhoudprogramma. Overigens is het goed om te weten wat het precieze verschil is tussen boekhouder en een accountant.

Backups

Je hoeft nooit meer bang te zijn dat bij het crashen van je laptop al je boekhoud onderdelen verloren gaan. Door een online boekhoud programma blijven al je gegevens automatisch opgeslagen, dus je hoeft nooit bang te zijn dat er zomaar iets belangrijks verloren gaat. Het programma maakt namelijk automatisch backups voor je.