energielabel C verplichting

Voldoe aan de energielabel C verplichting met deze maatregelen

Het is voor kantoren verplicht om een energielabel te hebben. Vanaf 2023 is het zelfs verplicht voor alle kantoren om energielabel C te hebben. Het doel van deze verplichting is om meer duurzame energie te gebruiken in Nederland. Kantoren verbruiken namelijk een groot deel van de energie. Je kunt eenvoudig een energielabel aanvragen via Energielabelvoormijnpand.nl. Hier lees je hoe je kunt voldoen aan deze verplichting.

Snel beginnen

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het nemen van maatregelen. Ten eerste wil je te weten komen wat jouw energielabel is als je dit nog niet weet. Hiervoor zal je een energielabel moeten aanvragen bij een energieadviseur. Wanneer je een A, B of C energielabel krijgt, is er niks aan de hand. Wanneer het label lager dan een C is, zal je wel snel maatregelen moeten nemen om dit label te verbeteren.

Een goede aanpak voor jouw gebouw

Om het energielabel te verbeteren, kun je een aantal verschillende maatregelen nemen. Het doel van deze maatregelen is om meer duurzame energie te gebruiken. Ieder kantoorpand is anders, waardoor de maatregelen ook anders kunnen zijn. Om te bepalen welke maatregelen het beste passen bij jouw pand, kun je advies vragen aan een energieadviseur. Vraag hier een energielabel voor je kantoorpand aan.

Enkele maatregelen worden vaak toegepast en zijn meestal effectief. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een goede isolatie te hebben, waardoor er minder energie verloren gaat. Daarnaast kun je ook meer gebruik gaan maken van led verlichting in plaats van andere soorten verlichtingen. Het is ook nuttig om dubbelglas te laten plaatsen. Dit zorgt namelijk voor meer isolatie.

Meer kosten?

Het nemen van deze maatregelen is misschien nu een grote kostenpost. Het is namelijk mogelijk dat je in korte tijd meerdere renovaties moet laten uitvoeren. Op de lange termijn zul je echter ook geld gaan besparen. Je gaat namelijk zuiniger om met de energie, waardoor je ook minder voor de energie gaat betalen.

Een energielabel aanvragen

Wanneer je nog geen energielabel hebt, wil je deze zo snel mogelijk aanvragen. Een energielabel aanvragen is erg snel geregeld. Er hoeft enkel een inspectie plaats te vinden op locatie, vervolgens wordt er aan de hand van genoteerde gegevens een energielabel opgesteld. Nadien hoef je je geen zorgen meer te maken over de energielabel verplichting.