Tips om naast je baan wat geld bij te verdienen

Heb jij een baan die je ontzettend leuk vindt, dan is dat enorm belangrijk en ben je vaak in tegenstelling tot veel andere bevoorrecht. Toch kan het zijn dat het salaris dat je er iedere maand verdiend, wel aan het denken heeft gezet om eens te kijken of het elders beter is. Niet alleen kan het zijn dat je werkgever vindt dat je voldoende verdiend, maar kan het ook zijn dat het werk dat je doet, gewoonweg niet meer oplevert dan hetgeen wat je krijgt. Om er dan voor te zorgen dat je meer geld verdient iedere maand, heb je de optie om naar een andere werkgever te gaan, maar kun je er ook voor kiezen om naast je huidige baan iets te gaan doen waar je wat geld mee kan verdienen iedere maand. Dit wordt ook wel een side hustle genoemd. Hoe dit precies werkt en wat je relatief eenvoudig kunt doen, vertellen we je in dit artikel.

Wat is een side hustle precies?

Een 'side hustle' is een extra activiteit of project dat iemand opzet naast de gebruikelijke baan om aanvullend inkomen te verkrijgen. Steeds meer mensen kiezen hiervoor om sneller hun financiële ambities te realiseren, schulden te verminderen of simpelweg wat extra te verdienen. Denk hierbij aan activiteiten zoals freelance schrijfwerk, online verkoop, fotografie of bijles geven. Het unieke aan een side hustle is dat het vaak voortkomt uit een persoonlijke passie, waardoor het niet enkel draait om het geld, maar ook om plezier in wat je doet. Als je overweegt om een side hustle te beginnen, is het raadzaam om iets te kiezen waar je talent voor hebt, heldere financiële doelstellingen te bepalen en regelmatig tijd en energie te investeren om je extra inkomstenbron te ontwikkelen. Stel dat je ontzettend goed bent in wiskunde, dan is het natuurlijk super leuk om deze kennis te kunnen delen en er ook nog eens voor betaald te krijgen.

Ga freelancen

Het grote voordeel aan freelancen is dat je helemaal zelf bepaalt hoe druk je het wilt en ook kunt hebben naast je huidige baan. Stel dat je maximaal 10 uur per week wilt spenderen aan een side hustle, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor bijles, maar ook tal van andere mogelijkheden waarmee je serieus geld kunt verdienen naast je huidige baan. Het enige waar je natuurlijk wel rekening mee moet houden, is dat je het op je werk bespreekbaar maakt en je huidige werk er absoluut niet onder te lijden heeft. Stel dat je momenteel bij een marketingbureau werkt, dan kan het niet zo zijn dat je werk van je klanten onder werktijd van je werkgever doet.

Begin een website of blog

Heb je een hobby, dan kun je hier natuurlijk als geen ander vol passie over vertellen. Door dit te delen in een wekelijks blog, zullen mensen je steeds beter weten te vinden, waardoor je er ook geld mee kan verdienen. Zo ben je op termijn interessant voor adverteerders, maar kun je er ook voor kiezen om zelf een product of dienst te gaan verkopen. Stel dat je heel goed bent in online games, dan kun je bijvoorbeeld naast een potje poker bij Casino777, er ook voor kiezen om wat online tips te delen. Op deze manier trek je steeds meer bezoekers en wordt het voor andere partijen interessant om met je te gaan samenwerken.

Koop en verkoop tweedehands spullen

Je zult versteld staan over de populariteit van tweedehands spullen. Vooral wanneer je ook zelf handig bent, is dit een goede manier om een extra zakcentje bij te kunnen verdienen iedere maand. Zo kun je bijvoorbeeld een oude tafel, stoel of kast voor een prikkie kopen en deze vervolgens volledig opknappen en met winst doorverkopen. Stel dat je dit iedere week 1 of 2 keer doet, dan kan dit al snel in de honderden euro’s extra geld lopen.