Succesvol wedden op voetbal: drie nuttige tips

Voetbal is niet alleen een wereldsport, maar ook nog eens een ongelooflijk belangrijke sport in ons eigen kikkerlandje. Deze sport brengt mensen samen, weet ons te verbinden en tegelijkertijd ook te enthousiasmeren. Voor veel voetballiefhebbers is het inmiddels dagelijkse kost om live wedstrijden op de televisie te volgen. Ook wedden op voetbal wordt steeds populairder. Niet alleen fijn om op die manier wat extra geld bij te verdienen, maar ook om zo de spelbeleving nóg beter te maken.

Voetbalweddenschappen zijn echter anders dan voorheen. Het werd al gedaan. Thuis in vriendschappelijke sfeer, maar ook via bepaalde kanalen zoals TOTO. Heel veel andere legale wegen waren er echter nog niet in Nederland. Sinds 1 oktober 2021 is hier echter verandering in gekomen. Met de legalisatie van online gokken in Nederland zijn er niet alleen veel meer nieuwe mogelijkheden bij gekomen, maar is er ook nog eens veel meer spelersbescherming. Iedere bookmaker moet aan enkele strengen eisen voldoen voordat zij Nederlandse spelers mogen ontvangen. Een aantal grote bookmakers hebben inmiddels een licentie ontvangen, waaronder Bet365. Dit creëert direct een tal van nieuwe mogelijkheden voor iedere voetballiefhebber.

Kunnen wedden is één ding. Hier ook nog eens succes mee hebben is natuurlijk een geheel ander verhaal. Want hoe zorg je ervoor dat je geen geld verspilt en je jouw winkansen vergroot? We zetten drie nuttige tips voor je op een rijtje.

1. Lees je goed in

Het is heel gemakkelijk om overmoedig te raken als échte voetbalfan. Je weet immers al jaren alles over je favoriete clubs. Het lijkt dan ook vanzelfsprekend om accurate voorspellingen te doen. Bedenk echter goed dat de voetbalwereld constant in beweging is. Een kleine misstap, blessure of ander ongemak binnen een team kan al effect hebben op het uiteindelijke resultaat. Je weet waarschijnlijk ook als geen ander hoe verbazingwekkend een uitslag soms kan zijn. Op papier kan een team nog zó goed zijn, maar omstandigheden kunnen ertoe leiden dat een wedstrijd geheel anders verloopt dan je had verwacht. Daarom is het belangrijk om het voetbalnieuws nauwlettend in de gaten te houden en ook de voorspellingen van andere grote websites in je op te slaan. Op die manier kan je zelf een redelijk betrouwbare voorspelling doen en is de kans op slagen vele malen groter.

2. Geef niet meer uit dan mogelijk

Geen gokbudget hanteren is de allergrootste fout die je als beginner kunt maken. Natuurlijk is het verleidelijk om extra geld in een weddenschap te stoppen als je overtuigd bent van je gelijk, maar wat als de kaarten straks plotseling anders liggen? Betekent dit dan dat je in de financiële moeilijkheden komt? Geef nooit meer uit dan mogelijk. Gokken moet leuk blijven en bewust gedaan worden.

3. Blijf realistisch

Het komt zelden voor dat mensen door gokken op voetbal thuis kunnen blijven van hun werk. Het is geen snelle oplossing om rijk te worden. Het is leuk om soms een extraatje te hebben, maar meer kun je niet verwachten. Gokken op voetbal doe je dan ook met name voor het plezier. Blijf dus zo realistisch mogelijk om teleurstelling te voorkomen.