Spaarrente negatief: waar nu slim in te investeren?

Spaarrente negatief: waar nu slim in te investeren?

Heb jij een hoop spaargeld op de bank staan? Dan was je vast niet blij met het nieuws over spaarrekeningen. De rente voor spaarrekeningen dreigt namelijk onder de nul te gaan. Daarom zoeken veel spaarder naar alternatieven voor hun spaargeld. Investeren is dan een goede oplossing. Maar waar kun je nu slim in investeren? Naast beleggingen zoals beschreven op investeerders.nl, zijn er ook nog andere alternatieven. Wij vertellen het je graag!

1. Verduurzaam je woning

Ben jij een huiseigenaar? Dan is het slim om met je spaargeld je woning te verduurzamen. Zo kun je namelijk op langer termijn geld terugverdienen met je woning. Investeren in verduurzaming bestaat uit bijvoorbeeld zonnepanelen, isoleren, warmtepomp of een slimme thermostaat.

2. Betaal je schulden af

Rood staan op je betaalrekening is natuurlijk niet slim. Maar het kost je soms al snel meer dan 9% rente. Ook creditcardleningen of een studieschuld kun je nu het beste afbetalen. Zo houd je op langer termijn geld over doordat je niet meer hoeft terug te betalen.

3. Verlos je hypotheek sneller af

Aflossen van je hypotheek is ook een goed idee. Zeker wanneer je meer dan 25.000 euro op je spaarrekening hebt, want nu moet je vermogensrendementsheffing betalen. En dat is zonde! Zeker als je bedenkt dat je dat geld niet hoeft te betalen als je jouw spaargeld in je eigen woning investeert. Maar, kleine side note, niet voor elke hypotheek is dit de allerbeste oplossing. Kijk dus goed of vroegtijdig aflossen voor jou een goed idee is!

Je kunt je spaargeld natuurlijk om in een oude sok onder je matras bewaren. Zeker wanneer de spaarrente straks negatief wordt, kan dit een uitkomst bieden. Omdat het straks wellicht geld kost in plaats van dat spaargeld je geld oplevert. Zo heb je straks dus geen extra kosten over je spaargeld. Maar… je geld is natuurlijk niet verzekerd op het moment dat het los bij jou in huis ligt. Eventueel een goede kluis zou dan wel aan te raden zijn.

En cryptovaluta dan?

Naast dat we je graag vertellen waarin je wél kunt investeren, willen we je ook graag een beetje waarschuwen. Cryptovaluta, zoals Bitcoins, kunnen aantrekkelijk ogen. Een flinke klapper maken in digitaal geld klinkt een beetje als gokken en dat is het misschien ook wel. Wil jij jouw spaargeld niet kwijtraken of gedeeltelijk? Dan kun je beter iets anders bedenken om te doen.