Relatiegeschenken: dit levert het op

Soms moet je de band warm houden. Helemaal op zakelijk vlak is het niet verkeerd om je netwerk te onderhouden. Je kan namelijk waarschijnlijk nog iets voor elkaar betekenen. Toch is het nog best lastig om dit op originele manier te doen. Relatiegeschenken zijn leuk, maar kunnen soms nogal cliché uitpakken. De Dopper met het logo van je bedrijf of de pennenset zullen anno 2019 niet meer zorgen voor de indruk die je juist wil achterlaten met je bedrijf. Je zal moeten investeren in je relatiegeschenken. Hoe je dat doet en voornamelijk waarom je dat doet, lees je hieronder.

Waarom geef je je zakelijke relaties een geschenk?

Voordat je een relatiegeschenk aanschaft en uitdeelt, is het verstandig om heel simpel bij jezelf te bedenken waarom je het geschenk geeft. Wil je mensen onder indruk laten zijn van je bedrijf of wil je wat aardigs doen voor zakelijke relaties waar je alle lange tijd mee samenwerkt. Houdt ook rekening met de tijd van het jaar. Een leuke, wollen muts is niet echt een geschikt geschenk in de zomer.

Originaliteit is de sleutel tot succes

Wees origineel. Nu is dit inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan, maar ga niet voor makkelijkste weg. Tuurlijk kan je zoeken naar een origineel geschenk, maar je kan het ook zoeken in andere dingen. Zo kan je je geschenk leuk laten inpakken of voeg je bij elk geschenk een persoonlijk kaartje toe. Indien de tijd het toelaat kan je je geschenk ook persoonlijk afleveren. Je zakelijke relatie zal zich speciaal voelen en dit zorgt ervoor dat de band weer warm wordt voor eventuele samenwerkingen.

Geven is soms ook krijgen

Wanneer je iemand verrast met een origineel relatiegeschenk kan het zomaar zijn dat ze je wat terug willen geven. Dit kan natuurlijk zijn in de vorm van geschenk zijn, maar nog beter: in de vorm van nieuwe opdrachten en samenwerkingen. Mensen gunnen je veel meer wanneer je een band met ze opbouwt en zullen sneller aan je denken en je naam noemen.

Het is leuk om te doen

Mensen blij maken is leuk. Daarnaast werkt het motiverend en ga mensen nog harder voor je aan de slag. Neem is een kijkje op Lavistarelatiegeschenken.nl voor een breed scala aan presentjes waar je je personeel of zakelijke partners blij mee kan maken. Tijd dus om inspiratie op te doen voor het perfecte relatiegeschenk