Dit zijn de 10 meest winstgevende games die gratis te spelen zijn

Hoewel deze tien games geen geld kosten om te spelen, zijn ze voor de makers extreem winstgevend. De inkomsten van enkele spellen liep in 2018 op tot zelfs boven de twee miljard dollar. Benieuwd welke games het meest geld in het laatje brachten? En om welke bedragen het gaat? We zetten de top 10 voor je op een rij. Mét zeer interessante details.

Fortnite

Third-person shooter game Fortnite is met een omzet van 2,4 miljard dollar veruit het meest winstgevende spel van de afgelopen maanden. Dat komt omdat de makers zo slim zijn geweest om de Fortnite battle passes te introduceren. Een extra functie binnen het gratis spel die spelers kunnen kopen. Maar liefst 34 procent van de gamers heeft dat gedaan, dus dat was een gouden zet.

Honour of Kings

De fantasy role-playing game Honour of Kings is ongekend populair in Azië. En dan met name in de grootheid China. Het spel bracht de afgelopen jaren al zeker 2,1 miljard dollar op. Het schijnt enorm verslavend te zijn en in het gratis te spelen spel zijn tegen betaling extra opties te verkrijgen. Dus dat zorgt voor extra inkomsten bij de maker.

Dungeon Fighter Online

Tussen de twee meest winstgevende spellen en de nummer drie valt een behoorlijk gat van 500 miljoen dollar. Maar de makers van Dungeon Fighter Online draaiden door dit spel in 2018 alsnog een jaloersmakend hoge omzet van zo’n 1,5 miljard dollar. De game wordt omgeschreven als een arcade-type-belt-scrolling action game met een epische verhaallijn.

QQ Speed

Het gratis racespel QQ Speed was goed voor een omzet van 1,4 miljard euro. Bij het spel, dat wel wat weg heeft van Mario Kart, gaat het erom dat je zo snel mogelijk een parcours aflegt. De makers van het spel zijn dezelfde als die van Honour of Kings. Tencent kan dus flink in zijn handjes wrijven met deze goede zaken.

League of Legends

Samen met Riot Games maakte deze organisatie ook het succesvolle spel League of Legends. Dat gebaseerd is op een modificatie van Warcraft III. De omzet van het spel was even hoog als dat van QQ Speed. Er werd maar liefst 1,4 miljard euro mee binnengehaald.

Nummer 5 tot en met 10

Het lijstje gaat verder met shootergame Crossfire dat Neowiz Games 1,3 miljard dollar opleverde. Daarna komt Pokemon GO van Niantic dat na al die jaren nog steeds enorm veel gespeeld wordt en nog steeds goed is voor een omzet van 1,1 miljard dollar. Candy Crush Saga, het welbekende Facebookpuzzelspel van King en Activision Blizzard, bracht 1 miljard dollar op in 2018. Net als Fate/Grand Order van Antiplex. Monster Strike van Mixi zou het lijstje afsluiten, maar hiervan is de winst nooit bekend gemaakt.

Groeiende markt

De videogamebranche heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld. Ook de gamestreamingdiensten boekten steeds hogere winsten. De voorspelling van experts voor de toekomst is dat de markt nog veel meer zal groeien. Onder andere videogames zullen op nog veel grotere schaal zullen uitbreiden. Zeker aangezien het 5G-netwerk de ontwikkelaars de mogelijkheid zal geven om hun gamers nog meer interessante opties te bieden. En daar kunnen natuurlijk ook de nieuwste videoslots en andere casino spellen van profiteren.