Overstappen van zorgverzekering: ja of nee?     

Aan het einde van elk kalenderjaar kun je kiezen voor een nieuwe zorgverzekering? Maar waarom zou je dat doen? Want is dat niet alleen maar een gedoe? In deze blog vertellen we jou daar graag meer over!

Het kan voelen als een flinke kluif, zo dat zoeken van een goede zorgverzekering. Maar het is juist een manier om wat geld te verdienen. Want het overstappen van zorgverzekering dat kan je zo een paar honderd euro per jaar schelen. Laten we daar eens beter naar gaan kijken.

Kom je er straks toch niet helemaal uit? Je kan ook contact zoeken met een zorgverzekering, denk bijvoorbeeld aan het bellen van de unive klantenservice. De medewerkers helpen je dan graag verder!

Betere dekking of goedkoper

Overstappen doe je eigenlijk in twee situaties, bijvoorbeeld omdat een andere zorgverzekering qua dekking beter bij jou past. Of als een andere zorgverzekering goedkoper is natuurlijk. Wat de goedkoopste én betere zorgverzekering voor jou is, is niet direct te zeggen. Dat is namelijk persoonsgebonden en afhankelijk van jouw situatie. De beste manier om hierachter te komen is door zorgverzekeringen te gaan vergelijken. Vaak kun je vanaf half november gaan kijken naar een nieuwe zorgverzekering.

Zorgverzekeraars willen natuurlijk elk jaar niets liever dan jou overhalen om voor hun te kiezen. Dat kan in je voordeel werken. Door namelijk te gaan kijken naar de beste aanbiedingen en kortingen. Maar verlies daarbij niet uit het oog dat goede zorg het allerbelangrijkste is. Je wil tenslotte niet iets te kort komen halverwege het jaar.

Een andere optie kan ook zijn dat je kiest voor een andere zorgverzekering terwijl je wel bij dezelfde zorgverzekeraar blijft.

Agendapunt

Als laatste willen we je nog vertellen dat je de mogelijkheid hebt om te wisselen van zorgverzekering tot 31 januari. Je kan dus niet halverwege het jaar overstappen. Het opzeggen moet namelijk voor 31 december zijn gebeurd en het afsluiten van een nieuwe voor de laatste dag van januari. En onverzekerd door het leven gaan, dat wil je natuurlijk voorkomen. Dus zet het alvast in je agenda!

Verder lezen? NOS schreef er eerder een uitgebreid artikel over.