Maak van jouw webshop een winnaar!

Snel, sneller en snelst, dat is waar het om gaat. Het geduld van de gemiddelde consument is niet erg groot. Ook doen we steeds meer dingen online dus word je onlinepresentatie steeds belangrijker. Hierbij is de snelheid van je webshop belangrijk, maar ook de gebruiksvriendelijkheid. Is jouw webshop hier nog niet op aangepast? Dan zullen bezoekers sneller jouw webshop verlaten. Dat wil je kosten wat het kost voorkomen. Je wilt namelijk dat ze juist langer blijven hangen en een aankoop doen. Ook speelt de laadtijd van een webshop mee bij de ranking van Google. Heb jij dus een langzame laadtijd voor je webshop? Dan komt dat jouw posities in Google niet ten goede. Je kunt je website eenvoudig verbeteren met shopware hosting of magento 2 hosting. Meer weten? Lees dan snel verder!

Wil je jouw webshop een flinke boost geven. Kijk dan eens naar de volgende punten:

  1. De pagespeed
    Als je niet weet dat je een probleem hebt, kan je er ook niets aan doen. Dus als je eenmaal hebt vastgesteld dat de laadtijd van jouw website wel wat verbeterd kan worden, kun je bezig met het verbeteren hiervan. Maar hoe doe je dat precies? Allereerst is het verstandig om een speedtest uit te voeren voor je website, zodat je ook zichtbaar hebt wat daadwerkelijk de snelheid is. Dan weet je wat je startpunt is. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitvoeren met behulp van Google Pagespeed Insights. Daarbij kun je direct een vergelijking maken tussen desktop als mobiel. Heb je dit nu inzichtelijk? Dan weet je wat je te doen staat.
  2. Let op meerdere punten
    Er zijn diverse aspecten die invloed hebben op de pagespeed van jouw website. Hier kun je in eerste instantie zelf mee aan de slag, maar je kunt het ook uitbesteden. Als je zelf bezig gaat, moet je wel weten waar je op moet letten. Let bijvoorbeeld op de Server Actietijd, het coderen van afbeeldingen op de correcte wijze. Dit is namelijk de eerste stap van het verbeteren van je pagespeed. Steeds meer mensen shoppen via hun telefoon. Dus let vooral ook op mobiel, want daar is een langzame laadtijd het meest vervelend en daarom zullen bezoekers via mobiel sneller je website verlaten.

Je website testen?
Wil je stappen maken in het verbeteren van je webshop? Kijk dan eens naar hosting. Zo kun je makkelijk je onlineveiligheid waarborgen en de snelheid van je webshop verbeteren. Je kunt hiervoor op verschillende plekken terecht, maar wij raden Hipex aan. Zij zetten jouw onlineveiligheid op één en maken van jouw webshop een echte winnaar!