Hoeveel kost een tekstschrijver gemiddeld per woord of artikel?

Goede teksten zijn onmisbaar om te communiceren met je klanten. Deze teksten zorgen ervoor dat je website goed gevonden gaat worden in Google en dat de bezoekers interesse krijgen en uiteindelijk gebruik gaan maken van jouw product of dienst. Voor een goede tekst kun je een tekstschrijver inhuren. Maar hoeveel kost een tekstschrijver gemiddeld per woord of artikel? Wij zochten het voor je uit!

Wat kan een tekstschrijver voor jou betekenen?

Voor een succesvol bedrijf zijn goede teksten tegenwoordig onmisbaar. Je kunt teksten nodig hebben voor je website, nieuwsbrief, folder, brochure etc. Een professionele tekstschrijver kan dan uitkomst bieden. Wil je weten wat een tekstschrijver voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan op www.s7.nl.

Werkervaring, kwaliteit en prijs

Tekstschrijven is een vrij beroep waarbij iedereen kan en mag vragen wat hij wil. Wil je een tekstschrijver inhuren? Zorg er dan voor dat je goed op de hoogte bent van de gemiddelde tarieven. Over het algemeen zijn beginnende tekstschrijvers goedkoper. Dit hoeft echter niets te betekenen voor de kwaliteit van de teksten. Een persoon die al 20 jaar in het vak zit, kan misschien net zo goed schrijven als iemand die net is begonnen. Wat is dan het juiste tarief? Veel tekstschrijvers hebben hun tarief per woord op hun website staan. De gemiddelde prijs ligt tussen de 7 cent en 15 cent per woord. Ook zie je vaak dat er wordt gewerkt met een prijs per tekst. De kosten hiervoor kunnen ontzettend uiteenlopen en zijn vaak ook afhankelijk van het aantal woorden. Hieronder een lijstje van de minimale en maximale kosten die een tekstschrijver kan rekenen.

  • Website teksten: minimaal € 250, maximaal € 800
  • Persberichten: minimaal € 200, maximaal € 500
  • Interviews: minimaal € 400, maximaal € 800
  • Nieuwsbrieven: minimaal € 200, maximaal € 450
  • Tekstcorrecties: minimaal € 100, maximaal € 300
  • Productomschrijvingen: minimaal € 120, maximaal € 600

Tekschrijver per uur

Het kan ook zo zijn dat een tekstschrijver een uurtarief vraagt. De kosten kunnen hiervoor erg variëren. De kosten van het uurtarief kunnen echter nooit onder het minimum uurloon zitten. Wat kan je gemiddeld verwachten? Gemiddeld rekent een tekstschrijver €75 per uur.  Het uurtarief blijft een lastige manier van berekenen. Dit komt doordat de één nou eenmaal sneller klaar is dan de ander. Ook kan de één de tijd opnemen zodra een klant belt, terwijl de ander een overleg of telefoongesprek niet doorrekent. Het is daarom aan te raden een tekstschrijver per woord of tekst te betalen om misverstanden te voorkomen.

Wat levert een goede tekstschrijver op?

Naast dat het handig is om te weten wat een tekstschrijver kost, is het ook goed om te weten wat een tekstschrijver oplevert. Iedereen die wel eens een stukje tekst voor een krant of een website heeft moeten schrijven, weet hoe lastig het is om de essentie van iets in enkele zinnen neer te zetten. Een tekstschrijver beheerst deze kwaliteit en kan voor elk medium een geschikte tekst schrijven. Goede teksten kunnen namelijk een wereld van verschil maken voor jouw website. Gebruikt de tekstschrijver de juiste keywoorden, dan kan dit jou veel sales opleveren. Een tekstschrijver levert dus een unieke tekst, een tekst die SEO is geoptimaliseerd, een tekst die zich verplaatst in het beeld van de bezoeker en een tekst die het probleem van de bezoeker oplost.