Kostenposten om rekening mee te houden als je een huis gaat verhuren

Je wilt je woning verhuren omdat je bijvoorbeeld nog ander huis hebt of omdat je voor langere tijd naar het buitenland gaat. Misschien denk je wel aan geld lenen voor vastgoed. Je woning verhuren kan een goede manier zijn om geld te verdienen, maar er zitten ook zeker kosten verbonden aan deze manier van geld verdienen. In deze blog vertellen we je daar meer over. Lees je mee?

  1. Een makelaar

Een makelaar kan je helpen om een geschikte kandidaat te vinden voor je woning. Dat doet hij of zij natuurlijk niet zomaar, hiervoor moet je geld betalen. Het is wel slim om iemand hiervoor aan het werk te zetten, want je wilt wel dat degene die in je woning komt volledig betrouwbaar is.

  1. Contract opstellen

Als iemand in jouw woning trekt wil je wel dat hier goede afspraken voor worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld over de huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Je kan deze contracten ook wel op het internet vinden, maar het is slim om een jurist hiervoor te betalen. Hierdoor weet je zeker dat dit contract volledig aansluit op jouw wensen en eisen.

  1. Financiële check van de huurder

Je wil natuurlijk wel dat je elke maand je geld voor de huur krijgt. Daarom is het slim om een check te laten doen. Deze check vertelt jou of iemand genoeg verdient en daar ook eerlijk over is.

  1. Eventuele extra kosten

Er kunnen ook nog extra kosten zijn. Denk bijvoorbeeld aan het maken van goede foto’s. Je wil tenslotte wel dat de foto’s goed laten zien om wat voor een woning het gaat en dat er genoeg mensen zijn die jouw woning wel willen huren. Daarnaast ben jij als huiseigenaar verantwoordelijk voor het netjes opleveren van de woning. Het kan dus zijn dat je dat ene gat nog moet dichten of die schimmelplek moet verwijderen. Dit kunnen ook extra kosten opleveren.

Zoals je kunt zien levert het verhuren van je woning je aan de ene kant geld op en aan de andere kant kan het je ook wel wat gaan kosten. Het is belangrijk dat je onder aan de streep natuurlijk geld overhoudt. Een makelaar kan je met de meeste zaken goed helpen.