Interbank: alles wat je moet weten over Interbank

Wanneer je een lening nodig hebt, kun je uit veel meer geldverstrekkers kiezen dan alleen de bekende, grote banken. Maar hoe weet je welke partij betrouwbaar is? Vandaag vertellen we je alles over één van deze geldverstrekkers: Interbank.

Wat is Interbank?

Interbank is met 150.000 klanten uitgegroeid tot één van de grootste kredietverstrekkers voor particulieren in Nederland. Ze komen niet zomaar uit het niets: Interbank is in 1923 opgericht als Industriële Disconto Maatschappij, dat zich richtte op het uitlenen van geld aan particulieren. En nu, bijna 100 jaar later, doet Interbank dat nog steeds. Inmiddels is Interbank onderdeel van Crédit Agricole S.A., een van de grootste financiële instellingen van Europa. Met die betrouwbaarheid zit het dus wel snor!

Waarvoor kun je bij Interbank terecht?

Interbank leent dus geld uit aan particulieren, voor diverse doeleinden. Een Interbank lening is vaak gunstig door een laag rentetarief en een mogelijk lange looptijd. Je kunt bij Interbank terecht voor vier soorten financieringen:

  • Persoonlijke Lening: wanneer je een vast bedrag nodig hebt voor een specifieke uitgave zoals een auto, dan is dit een geschikte lening. De looptijd wordt aangepast aan de levensduur van je aanschaf, daardoor staat de rente en het maandbedrag dus ook vast en weet je waar je aan toe bent;
  • Beter Wonen Financiering: hiermee kun je een (grote) verbouwing aan je woning financieren, of een tweede woning. Ook dit is een Persoonlijke Lening met een vaste rente, looptijd en maandbedrag. Je kunt kiezen voor een looptijd van maximaal 15 jaar, zodat het maandbedrag lager uitvalt. De rente voor deze lening is vaak aftrekbaar voor de belasting;
  • Herfinanciering: heb je ergens een (dure) lening, sta je rood of heb je een lening op een creditcard? Of heb je meerdere leningen? Oversluiten naar één lening bij Interbank kan je behoorlijk wat kosten besparen en geeft je ook veel meer inzicht.
  • Restschuldfinanciering: ook voor het financieren van een restschuld, of oversluiten van een bestaande lening voor een restschuld, kan je bij Interbank terecht. Vaak ben je hier een stuk voordeliger uit.

Je kunt dus voor verschillende leningen goedkoop terecht bij Interbank. En het aanvraagproces kan snel gaan: in de meeste gevallen beschik je binnen 2 dagen over het geld.