Hoe duur is het onderhoud van een elektrische scooter? Goedkoper uit?

Vaak als je een scooter koopt, houd je vooral rekening met de aanschafprijs. Je weet dan wel hoe veel je moet sparen om zo’n scooter in je bezit te krijgen. Maar ook als je scooter stil in de schuur staat kost een scooter geld. In deze blog vertellen we jou alles over het onderhoud van een elektrische scooter.

Een elektrische scooter is anders dan andere scooter. Je stopt er namelijk geen benzine in, maar een elektrische scooter rijdt op -jaja- elektriciteit. Hierdoor betaal je geen benzine, maar je moet een elektrische scooter wel opladen in je schuur. Heb je hier geen aansluiting? Dan zal je dat eerst moeten makken. Dit kost tijd én ook wel wat geld. Denk eraan dat je ook in je schuur een goed kettingslot scooter art3 gebruikt. Elektrische scooter zijn zo geliefd dat ze soms zelfs uit schuren worden gestolen.

Opladen vs. tanken

Het opladen van een scooter lijkt goedkoper dan er eentje vol te tanken. Maar dat is niet helemaal waar. Een elektrische scooter is namelijk niet goedkoper. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je rijdt. Maar een elektrische scooter zou wel beter zijn voor het milieu. Maar dat is alleen zoals je ook daadwerkelijk 100% op groene energie rijdt.

Naast dat je hem moet opladen, zitten er ook onderhoudskosten aan een elektrische scooter. Denk aan het vervangen van banden, de APK of het vervangen van lampen. De onderhoudskosten voor een nieuwe elektrische scooter liggen lager da ndie voor een tweedehandse, simpelweg omdat er dan minder opgereden is. Je kunt daarom het beste gaan voor een nieuwe, of houd rekening met eventuele vervanging.

Ben je handig? Dan kun je er ook voor kiezen om zélf onderdelen te vervangen.

Wil je geld besparen terwijl je rijdt?

Kies dan voor begrenzers voor scooter en brommers hiermee kun je de snelheid zo instellen dat je geen kans maakt op boetes. Zo weet je zeker dat je geen bon op de mat krijgt. En dat is misschien nog wel de meest duurzame budgettip op het gebied van scooter rijden!

Of je dus daadwerkelijk goedkoper uit bent ligt aan een aantal factoren. Koop je een nieuwe scooter, hoe rijd je en hoe goed zet je hem vast.