Hoe bespaar jij jaarlijks €100,- op je energierekening?

Wie wordt niet ziek van die torenhoge energierekeningen? Ze lijken iedere maand hoger te worden, daarom is iedere euro die je kunt besparen mooi meegenomen toch? In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je kunt besparen op je energierekening.

Tochtstoppers
We kunnen er geen genoeg van krijgen: tochtstoppers. Een perfect voorbeeld waar iets kleins groots in kan zijn. Er wordt vaak onderschat hoeveel warme lucht er door allerlei gaten en kieren verloren gaat. Een tochtstopper is een relatief kleine investering ten opzichte van de besparing die het oplevert!

Stop de sluipers!
Elektrische apparaten vreten (vaak onbewust) grote hoeveelheden stroom. Ook wanneer de apparaten niet in gebruik zijn is er sprake van sluipverbruik. Haal hierom zo veel mogelijk stekkers uit stopcontacten wanneer je ze niet gebruikt. Een goed voorbeeld is de oplader van je mobiele telefoon. Wie laat deze niet oneindig in een stopcontact zitten?!

Brrrrr, koud!
Op het energieverbruik van je vriezer is veel winst te behalen. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Laat eten wat je in wilt vriezen eerst afkoelen;
  • -18 is koud genoeg, kouder is echt niet nodig!
  • Laat de vriezer ontdooien wanneer er een ijslaagje is ontstaan, een hoop werk maar super energiebesparend;
  • Waterpas! Wanneer je vriezer niet precies recht staat, kan de deur gaan kieren waardoor er warme lucht naar binnen komt;
  • Zet de vriezer minimaal 15 centimeter van de muur. De vriezer geeft aan de achterkant warmte af. Wanneer de vriezer strak tegen de wand aan staat, kan de warmte niet goed ontsnappen.

Laat de kou buiten
Dat klinkt natuurlijk logisch maar wanneer er geen kou binnen komt hoeft de verwaming ook niet aan! Helemaal kou-vrij krijg je je huis niet maar dubbel glas helpt voor een groot deel. De raamdecoratie die je voor het dubbel glas hangt is ook van groot belang!  Plissé gordijnen hebben een unieke celstructuur namelijk de honinggraatstructuur. Door die structuur werkt het gordijn isolerend. Wil je de kou optimaal bestrijden? Kies dan voor een plissé gordijn met verduisterende stof. Zo kun je je huis isoleren op een stijlvolle manier.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel jouw energierekening laat dalen, succes!