Het belang van een testament

Veel mensen willen er niet aan denken, maar toch is het belangrijk om dingen te regelen voor wanneer je overlijden. Een van de dingen die belangrijk is voor veel mensen is om een testament op te stellen. Wanneer je besluit om geen testament op te stellen en je komt te overlijden, dan bepaalt de wet wat er met jouw erfenis zal gebeuren. Veel mensen vinden het echter fijn om zelf te kunnen bepalen wat er met hun bezittingen gebeurt en besluiten dit vast te leggen in een testament. Een testament kun je laten opstellen door een notaris.

Reden maken testament

Het opstellen van een testament kan enorm veel redenen hebben. Veel mensen hebben natuurlijk hun eigen persoonlijke wensen over hun nalatenschap. Wanneer je bijvoorbeeld niet getrouwd bent kan het toch zo zijn dat je jouw bezittingen over wilt dragen aan jouw partner wanneer er iets naars met jou gebeurt. Het is prettig om zelf te kunnen bepalen welke spullen naar wie gaan wanneer je overlijdt. Hiernaast geeft het natuurlijk ook veel duidelijkheid aan nabestaanden. Zo kan er na je dood geen ruzie of discussie komen over de verdeling van spullen.

Bespaar op erfbelasting

Een testament opstellen kan je misschien wel zelf. Echter is het handig om een notaris in te schakelen om te kijken hoe je het meeste geld kan besparen op de erfbelasting. Er zijn namelijk verschillende testamentvormen en door verschillende berekeningen kan je een notaris je laten zien hoeveel geld je hiermee kan besparen voor je nabestaanden.

Wil je ook een testament opstellen? Dat kan je gewoon doen bij een plaatselijke notaris. In de coronatijden zijn de notariskantoren gewoon open, maar natuurlijk moet je wel een afspraak maken en zal een deel van het contact misschien via de telefoon of online verlopen om de gezondheid van iedereen te beschermen.