Hulp bij het kiezen van een hypotheek

Wanneer je aan het kijken bent naar een koophuis zul je vast wel nadenken over hoe je deze woning gaat financieren. De meeste mensen hebben niet genoeg geld om een volledige woning te betalen en kiezen dus ervoor om een lening af te sluiten om de woning te kunnen financieren. Tijdens de zoektocht naar de mogelijkheden die er zijn kan je zelf al veel doen. Zo kan je jouw maximale hypotheek berekenen, kan je informatie opzoeken online en kan je verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Echter is het een ingewikkeld proces dat draait om een belangrijke financiële beslissing en dus kan het handig zijn om hulp in te schakelen om de juiste keuzes te maken.

Wie kan mij helpen?

Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten kan je een hypotheekadviseur inschakelen om je te helpen. Een hypotheekadviseur zal een advies maken aan de hand van jouw persoonlijke situatie en wensen die je hebt. Je kan hypotheekadviseurs verdelen in vier groepen, namelijk:

  • Hypotheekadviseurs die in dienst zijn van één bedrijf, bijvoorbeeld een bank. Deze hypotheekadviseurs geven enkel advies voor dat bedrijf.
  • Hypotheekadviseurs die samenwerken met enkele bedrijven. Deze kijken naar jouw situatie en kiezen de aanbieder die het best bij jou past.
  • Hypotheekadviseurs die samenwerken met alle bedrijven. Deze doen hetzelfde als de vorige, maar werken met meer bedrijven samen.
  • Hypotheekadviseurs die alleen advies geven. Deze adviseurs zijn de enige die niet verder helpen in het proces. Ze bemiddelen dus niet tussen jou en de hypotheekverstrekker.

De juiste hypotheekadviseur vinden

Wanneer je zeker wilt weten dat je de goedkoopste hypotheek geadviseerd krijgt, raad ik je aan om een hypotheekadviseur te kiezen die samenwerkt met alle aanbieders. Deze is namelijk het meest onafhankelijk en zal eerlijk zijn over alle aanbieders die er in Nederland te vinden zijn. Zo weet je heel zeker dat je een goed advies op maat krijgt.